Οι AC/DC δημιουργήθηκαν στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας το 1973

Queen

RELATED STORY

Queen

Οι AC/DC δημιουργήθηκαν στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας το 1973 από τους Σκωτσέζικης καταγωγής αδερφούς Angus και Malcolm Young. Το όνομά τους εμπνεύστηκε ο Malcolm από την ετικέτα στη ραπτομηχανή της αδερφής του. Τον Σεπτέμβριο του 1974 στο συγκρότημα εντάχθηκε ο 26χρονος Bon Scott ο οποίος ξεχώρισε με το χαρακτηριστικό στιλ και την αξεπέραστη φωνή του.

Οι AC/DC γνώρισαν την επιτυχία από το πρώτο τους κιόλας άλμπουμ, “High Voltage” το 1975 το οποίο έγινε χρυσό στην Αυστραλία. Ακολούθησε ο δίσκος “Τ.Ν.Τ.” που έφτασε στο # 2 των τσαρτ της Αυστραλίας και μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα έγινε τρεις φορές χρυσός.

Το 1979, το γκρουπ ηχογράφησε το έκτο άλμπουμ “Highway to Hell” και έγινε το πρώτο τους LP που μπήκε στο Billboard, φτάνοντας τελικά στο νούμερο 17.

Την καριέρα τους εκτόξευσε το άλμπουμ “Back In Black” το 1980 με τη φωνή πλέον του Brian Johnson που απεδείχθη άξιος αντικαταστάτης του Scott, 50 ημέρες μετά τον θάνατό του. Μέχρι τον Νοέμβριο του ίδιου έτους, το άλμπουμ είχε πουλήσει δέκα εκατομμύρια αντίτυπα σε ολόκληρο τον κόσμο. Το “Back in Black” έγινε 25 φορές πλατινένιο και είναι το τέταρτο άλμπουμ με τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών στις ΗΠΑ.
Το όγδοο άλμπουμ τους “For They About to Rock” το 1981 ήταν το πρώτο τους που έφτασε στο νούμερο ένα στο Billboard ενώ την κορυφή στα τσαρτ παγκοσμίως κατέκτησε ο 15ος δίσκος τους “Black Ice”.

Οι AC/DC θεωρούνται από τους πρωτοπόρους της hard rock μουσικής και είναι το πέμπτο συγκρότημα με τις περισσότερες πωλήσεις στην ιστορία των ΗΠΑ.

 

 

Φωτογραφία: pinterest.es