Το αυστραλιανό συγκρότημα είχε πλέον όνομα. Κι αυτό ήταν AC/DC

ZZ TOP

RELATED STORY

ZZ TOP

 

AC/DC:

Η αναζήτηση ονόματος για το νεοσύστατο συγκρότημα των αδελφών Angus και Malcolm Young δεν κράτησε για πολύ. Μια ετικέτα στη ραπτομηχανή της αδελφής τους, Margaret, τράβηξε την προσοχή τους ακυρώνοντας όλα όσα είχαν σκεφτεί. Το αυστραλιανό συγκρότημα είχε πλέον όνομα! Κι αυτό ήταν AC/DC!

 

Highway to Hell:

O… αυτοκινητόδρομος για την κόλαση τούς επεφύλασσε τελικά απροσδόκητη δόξα, μεγάλη αναγνωρισιμότητα και υψηλές θέσεις στα charts. O λόγος για ένα από τα εμβληματικά τραγούδια των AC/DC “Highway to Hell” μια φράση του Αngus Young με την οποία περιέγραφε τις εξαντλητικές περιοδείες του συγκροτήματος. Έλεγε, μάλιστα, αστειευόμενος ότι μοιάζει με κόλαση “να κοιμάσαι με τις κάλτσες του τραγουδιστή δίπλα στη μύτη σου”.
Ωστόσο, κάποιοι επιμένουν ότι ο αυτοκινητόδρομος για την κόλαση είναι υπαρκτός και βρίσκεται στην Αυστραλία. Δεν είναι άλλος από τον Canning Highway που καταλήγει στο λιμάνι Fremantle όπου ζούσε ο θρυλικός τραγουδιστής Bon Scott.

 

You Shook Me All Night Long:

Η πίεση ήταν συνεχής. Ο Brian Johnson είχε μόλις ενταχθεί στους AC/DC μετά τον θάνατο του Bon Scott το 1980 όταν ο Angus και ο Malcolm Young του είπαν ότι είχαν τον τίτλο αλλά όχι τους στίχους για το “You Shook Me All Night Long”. Το ίδιο βράδυ, ο Johnson κάθισε και έγραψε τους στίχους όχι μόνο για να τους εντυπωσιάσει αλλά και για να ξεπληρώσει, όπως είπε αργότερα αστειευόμενος, το αεροπορικό του εισιτήριο για τις Μπαχάμες, όπου άρχισαν να δουλεύουν το έκτο άλμπουμ τους, Back in Black.

 

Let There Be Rock:

Για την ηχογράφησή του… κάψανε τον ενισχυτή! Αρκετά χρόνια μετά ο Angus Young αποκάλυψε το παρασκήνιο από το στούντιο ενώ έπαιζαν στη διαπασών το «Let There Be Rock». Όπως είπε, ενώ από τον ενισχυτή έβγαιναν καπνοί, ο αδελφός του, Malcolm, τον προέτρεψε να συνεχίσει να παίζει αψηφώντας ό,τι είχε συμβεί.

 

Τhunderstruck:

Μερικές στιγμές τρόμου αρκετές χιλιάδες πόδια πάνω από το έδαφος έγιναν πηγή έμπνευσης για μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες των AC/DC. Tο Τhunderstruck !  Η όχι και τόσο ευχάριστη εμπειρία που είχε ο Angus Young μέσα στο αεροπλάνο ενώ πετούσε εν μέσω κεραυνών, έγινε τραγούδι κι ένα από τα Τop 10 singles του θρυλικού συγκροτήματος σε όλο τον κόσμο!

 

 

Φωτογραφία: pinterest.es