Οι Aerosmith σχηματίστηκαν στη Βοστώνη το 1970

ZZ TOP

RELATED STORY

ZZ TOP

Οι Aerosmith σχηματίστηκαν στη Βοστώνη το 1970.  Είναι ένα από τα πιο δημοφιλή hard rock συγκροτήματα στον κόσμο ενώ τους έχουν αποκαλέσει ως “τα κακά αγόρια από τη Βοστώνη”.

Το συγκρότημα πρωταγωνίστησε στην παγκόσμια μουσική σκηνή με το πρώτο κιόλας ομώνυμο άλμπουμ του το 1973, που έγινε πολυπλατινένιο. Το σινγκλ του δίσκου “Dream On” εισήλθε στο top ten hit ενώ το άλμπουμ έφτασε στο νούμερο 21 του.
Τις επόμενες χρονιές ακολούθησαν οι εξίσου επιτυχημένοι και πολυπλατινένιοι δίσκοι “Get Your Wings”, “Toys in the Attic” – με τις πωλήσεις του μόνο στις ΗΠΑ να φθάνουν τα 9 εκατ. αντίτυπα – “Rocks”, “Draw the Line” και “Night in the Ruts”.

Ανάμεσα στα κορυφαία σινγκλ τους είναι τα “Sweet Emotion”, “Walk this way”, “Angel”, “Love in an Elevator”, “Livin’ on the Edge», «Cryin’» και «Crazy».

Το 1998, σημείωσαν την πρώτη τους νούμερο ένα επιτυχία με το “I Don’t Want to Miss a Thing” από το soundtrack του Armageddon.

Οι Aerosmith έχουν πουλήσει πάνω από 150 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως και κατέχουν το ρεκόρ με τα περισσότερα πολυπλατινένια άλμπουμ στις ΗΠΑ. Έχουν λάβει τέσσερα βραβεία Grammy, έξι American Music Awards και δέκα MTV Video Music Awards.

Το 2013, ο Tyler και ο Perry εισήχθησαν στο Songwriters Hall of Fame και το 2020, το συγκρότημα έλαβε το βραβείο MusiCares Person of the Year.

 

 

Φωτογραφία: muzyka.interia.pl