Ήταν γύρω στα 17 ο Steven Tyler, όταν μια μέρα κάθισε στο πιάνο κι άρχισε να παίζει μερικές νότες

ZZ TOP

RELATED STORY

ZZ TOP

 

 

I Don’t Want To Miss A Thing:

Οι στίχοι του τραγουδιού μπορεί να μη γράφτηκαν από τους ίδιους, αλλά το κομμάτι ήταν το μοναδικό τους νούμερο ένα στις ΗΠΑ που επανέφερε τους AEROSMITH στην πρώτη γραμμή. Στιχουργός του “I Don’t Want To Miss A Thing” ήταν η Diane Warren  η οποία κλήθηκε να γράψει το soundtrack της ταινίας “Αρμαγεδδών” έχοντας ως έμπνευση τα τρυφερά συναισθήματα του ηθοποιού James Brolin για τη σύζυγό του, Barbra Streisand.

 

Dude (Looks Like a Lady):

Kι όμως! Ο Vince Neil ήταν το πρόσωπο που ενέπνευσε τους Aerosmith να γράψουν άλλη μια επιτυχία τους και συγκεκριμένα το “Dude (Looks Like a Lady)”. Σε μια βραδινή τους έξοδο και μετά από μερικά ποτά, ο Steven Tyler και οι συμπαίκτες του εντόπισαν μια ελκυστική κοπέλα με ατίθασα, ξανθά μαλλιά να κάθεται στο μπαρ. Πολύ σύντομα όμως, απογοητεύτηκαν καθώς διαπίστωσαν ότι δεν επρόκειτο για την αιθέρια ύπαρξη που περίμεναν, αλλά για… τον τραγουδιστή των Motley Crue, Vince Neil!

 

Love in an Elevator:

Όλα δείχνουν ότι οι στίχοι δεν είναι αποκύημα της φαντασίας αλλά βασίζονται σε αληθινό γεγονός. Το σινγκλ “Love in an Elevator” των Aerosmith που έφτασε στο Νούμερο Πέντε του Billboard περιγράφει ούτε λίγο ούτε πολύ όλα όσα… συνέβησαν στον ανελκυστήρα πολυτελούς ξενοδοχείου μεταξύ του Steven Tyler και της εντυπωσιακής παρτενέρ του μετά από ατέλειωτες ώρες χαλάρωσης στο υδρομασάζ.

 

Dream On:

Το κομμάτι γράφτηκε περίπου τέσσερα χρόνια πριν από την ίδρυση του συγκροτήματος. Ήταν γύρω στα 17 ο Steven Tyler, όταν μια μέρα κάθισε στο πιάνο κι άρχισε να παίζει μερικές νότες που τότε δε φανταζόταν ότι θα κατέληγαν να γίνουν τραγούδι. Κι όμως, το Dream On ήταν η πρώτη μεγάλη επιτυχία των Aerosmith, το 1973, και η απαρχή μιας λαμπρής καριέρας που μετρά 50 ολόκληρα χρόνια.

 

 

Φωτογραφία: muzyka.interia.pl