Ο Alice Cooper γεννήθηκε το 1948 στο Ντιτρόιτ των ΗΠΑ

Led Zeppelin

RELATED STORY

Led Zeppelin

Ο Alice Cooper, κατά κόσμον, Βίνσεντ Ντέιμον Φουρνιέ, γεννήθηκε τον χειμώνα του 1948, στο Ντιτρόιτ των ΗΠΑ.  Αν και ήταν γιος και εγγονός κληρικών, ακολούθησε το πεπρωμένο του που δεν ήταν άλλο από τη λαμπρή καριέρα που ακολούθησε αποκτώντας το προσωνύμιο του νονού της shock rock. Κι αυτό, λόγω των ριψοκίνδυνων αλλά και με πολλά στοιχεία τρόμου, εμφανίσεών του πάνω στη σκηνή, με φίδια, γκιλοτίνες και ηλεκτρικές καρέκλες.
Το 1964 σχημάτισε το πρώτο του συγκρότημα, τους Earwigs που λίγο αργότερα, μετονομάστηκαν σε Spiders.Τρία χρόνια μετά, το συγκρότημα πήρε το όνομα του Alice Cooper.

Η επιτυχία του τρίτου τους δίσκου “Love it to Death” που ανέβηκε στο νούμερο 35 του Billboard, λόγω του σινγκλ “I’m Eighteen” οδήγησε στο συμβόλαιο με τη “Warner Bros”. Ακολούθησε, στα τέλη του 1971 ο πλατινένιος δίσκος “Killer”, αλλά το συγκρότημα έγινε ένα από τα πιο δημοφιλή της αμερικανικής hard rock σκηνής μετά την κυκλοφορία του σινγκλ “School’s Out”, το οποίο ανέβηκε στο # 7 του Billboard και το # 1 στη Μεγάλη Βρετανία.
Το “Billion Dollar Babies” του 1973 έγινε ο πιο επιτυχημένος, από εμπορικής άποψης, δίσκος και στα τέλη της χρονιάς ακολούθησε το Top-10, άλμπουμ “Muscle of Love”.

Το συγκρότημα διαλύθηκε το 1974 και ο Alice Cooper επέστρεψε με το προσωπικό του σχήμα. Η μεγάλη επιτυχία ήρθε το 1988 με τον πλατινένιο δίσκο “Trash” ο οποίος περιείχε τις μεγάλες επιτυχίες “Poison”, “Bed of Nails” και “House of Fire” και τρία χρόνια αργότερα, το χρυσό άλμπουμ “Hey Stoopid”, με τρία Top-40 σινγκλ στη Μεγάλη Βρετανία.

 

 

Φωτογραφία: alicecooper.com