Μέχρι και μαθητική εξέγερση προκάλεσε η νούμερο ένα επιτυχία του Alice Cooper στη Μεγάλη Βρετανία

ZZ TOP

RELATED STORY

ZZ TOP

 

School’s Out:

Μέχρι και μαθητική εξέγερση προκάλεσε η νούμερο ένα επιτυχία του Alice Cooper στη Μεγάλη Βρετανία. Το σινγκλ “School’s Out” είχε γίνει σχολικός ύμνος για τους ατίθασους μαθητές με αποτέλεσμα ο επικεφαλής των εργατικών αλλά και γνωστή ακτιβίστρια να ζητήσουν να απαγορευτεί η συναυλία του καλλιτέχνη στο βρετανικό κοινό. Πάντως, για τον Cooper, όπως άλλωστε και ο ίδιος παραδέχτηκε, ήταν η καλύτερη διαφήμιση που θα μπορούσε να έχει για τη νέα του δισκογραφική δουλειά.

 

Poison:

Το τραγούδι ”Poison” τον επανέφερε στα charts και στο κοινό χαρίζοντάς του μια νέα γενιά θαυμαστών. Στις συναυλίες του συνέρρεαν πλέον ολόκληρες οικογένειες καθώς ο Alice Cooper κατάφερε να γίνει δημοφιλής και αγαπητός και στις μικρότερες ηλικίες που στην πραγματικότητα ήταν τα παιδιά των νέων που τον αποθέωναν τις προηγούμενες δεκαετίες. Το τραγούδι έγινε τηλεοπτική διαφήμιση γνωστής μάρκας αυτοκινήτων αλλά και μια από τις μεγαλύτερες και ανεπανάληπτες επιτυχίες του Cooper.

 

Hey Stoopid:

Η μάχη του με την κατάθλιψη έγινε πηγή έμπνευσης για τον Alice Cooper αλλά και κίνητρο να στείλει μήνυμα στη νέα γενιά. Το “Hey Stoopid” δεν είναι απλώς ο τίτλος ενός ακόμη επιτυχημένου τραγουδιού του αλλά μια σαφής προειδοποίηση κατά της χρήσης ναρκωτικών και της αυτοχειρίας λόγω κατάθλιψης και κοινωνικής απομόνωσης. Ο Cooper ενθαρρύνει τους νέους για τα οφέλη της ζωής με τον πιο εμφατικό τρόπο!

 

Ο Αlice Cooper βρισκόταν πάνω στη σκηνή του φεστιβάλ Rock’n’Roll του Τορόντο το 1969 όταν κάποιος από τους θαυμαστές του πέταξε μία κότα μπροστά στα πόδια του. Ο Cooper αιφνιδιάστηκε αλλά πολύ γρήγορα άρπαξε το πουλερικό επιστρέφοντάς το στο κοινό. O Tύπος της εποχής δεν ήθελε και πολύ για να κάνει την τρίχα τριχιά γράφοντας μάλιστα ότι ο Alice Cooper… δάγκωσε το κεφάλι μιας κότας και ήπιε το αίμα της. O Frank Zappa πάντως, τον συμβούλεψε να μην αρνηθεί την ιστορία λέγοντάς του ότι αυτή η δημοσιότητα δεν αγοράζεται με τίποτα.

 

 

Φωτογραφία: timeout.com