Οι Aphrodite's Child ιδρύθηκαν το 1967

ZZ TOP

RELATED STORY

ZZ TOP

Οι Aphrodite’s Child ιδρύθηκαν το 1967 από τους Βαγγέλη Παπαθανασίου, Ντέμη Ρούσσο, Λουκά Σιδερά και Αργύρη Κουλούρη. Αν και ο Ρούσσος έριξε την ιδέα να μετακομίσουν στο Λονδίνο όπου θα είχαν περισσότερες ευκαιρίες, τελικώς βρέθηκαν στο Παρίσι όπου υπέγραψαν συμβόλαιο στην Mercury Records κυκλοφορώντας το πρώτο σινγκλ με τίτλο “Rain and Tears”. Με αυτό το τραγούδι το συγκρότημα έγινε γνωστό στη Γαλλία μέσα σε μια μέρα, παρά το γεγονός ότι είχε αγγλικούς στίχους. Το τραγούδι συμπεριελήφθη στο πρώτο τους άλμπουμ End of the World το 1968 και έγινε μεγάλη επιτυχία σε όλη την Ευρώπη, φτάνοντας στο νούμερο ένα στη Γαλλία και στο νούμερο δύο σε πολλές άλλες χώρες.

Η επόμενη επιτυχία τους ήταν το Let me love, let me live από το δεύτερο άλμπουμ τους It’s five o’clock, του 1969, που ηχογραφήθηκε στα διάσημα Trident Studios στο Λονδίνο.

Το 1972 στράφηκαν περισσότερο στο progressive rock με τον τρίτο και τελευταίο τους διπλό δίσκο “666”, εμπνευσμένο από την Αποκάλυψη του Ιωάννη, που έχει ενταχθεί σε μια σειρά από λίστες με τα κορυφαία progressive και ψυχεδελικά άλμπουμ όλων των εποχών. Το “666” θεωρείται μάλιστα το αριστούργημά τους, εκτός από το ότι είναι ένα από τα πρώτα concept άλμπουμ της ροκ μουσικής που τράβηξε την προσοχή πολλών μουσικών συμπεριλαμβανομένου του frontman των Yes, Jon Anderson.

Ο δίσκος κυκλοφόρησε ενώ το συγκρότημα είχε ήδη διαλυθεί, παρά το γεγονός ότι είχε πουλήσει πάνω από 20 εκατομμύρια αντίτυπα και βρισκόταν στο απόγειο της καριέρας του.

 

 

Φωτογραφία: Aphrodite’sChildFanpage