Οι Asia σχηματίστηκαν στο Λονδίνο το 1981

ZZ TOP

RELATED STORY

ZZ TOP

Οι Asia σχηματίστηκαν στο Λονδίνο το 1981.

Έγιναν παγκοσμίως γνωστοί με το πρώτο τους ομώνυμο άλμπουμ που κυκλοφόρησε έναν χρόνο μετά την ίδρυσή τους. Το “Asia” κατέκτησε την κορυφή των τσαρτ πολλών χωρών και παραμένει το άλμπουμ τους με τις περισσότερες πωλήσεις. Το Billboard το κατέταξε ως το κορυφαίο άλμπουμ στις ΗΠΑ το 1982. Το βασικό σινγκλ του άλμπουμ, “Heat of the Moment”, παραμένει το κορυφαίο και το πιο γνωστό τραγούδι τους, το οποίο έφτασε στο top 40 σε περισσότερες από δώδεκα χώρες. Ανέβηκε στο Νο. 4 στο Billboard και έγινε #1 στο Billboard Mainstream Rock chart.

Το συγκρότημα ήταν δυο φορές υποψήφιο για Grammy στις κατηγορίες Best Rock Performance και Best Rock Artist.
Ωστόσο, το δεύτερο άλμπουμ “Alpha” του 1983 καθώς και τα υπόλοιπα που ακολούθησαν δεν μπόρεσαν να επαναλάβουν την επιτυχία του πρώτου δίσκου. Aπό το άλμπουμ “Alpha” κατάφερε να ξεχωρίσει ένα σινγκλ, το “Don’t Cry” το οποίο έγινε Νο. 1.

Το 2014 κυκλοφόρησαν το 13ο άλμπουμ τους “Gravitas”. Είναι το τελευταίο στούντιο άλμπουμ του γκρουπ με τον τραγουδιστή/μπασίστα John Wetton πριν από το θάνατό του το 2017 και το μοναδικό στο οποίο συμμετείχε ο κιθαρίστας Sam Coulson.

 

 

Φωτογραφία: note.com