Οι Bad Company σχηματίστηκαν στο Λονδίνο το 1973

Queen

RELATED STORY

Queen

Οι Bad Company σχηματίστηκαν στο Λονδίνο το 1973. Το συγκρότημα γνώρισε μεγάλη επιτυχία κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1970. Τα πρώτα τρία άλμπουμ τους έφτασαν στην πρώτη πεντάδα των τσαρτ τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και στις ΗΠΑ.

Το πρώτο τους άλμπουμ το 1974, σκαρφάλωσε στο # 1 στις Ηνωμένες Πολιτείες και στο # 3 στη Μεγάλη Βρετανία, ενώ έχει γίνει πέντε φορές πλατινένιο. Μαζί με τον δίσκο κυκλοφόρησαν τα επιτυχημένα σινγκλ “Can’t Get Enough” και “Movin’ On”, ενώ την επόμενη χρονιά ηχογράφησαν το “Straight Shooter”, το οποίο έγινε τριπλά πλατινένιο και έφθασε στο # 3 και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, με τις επιτυχίες “Good Lovin’ Gone Bad” και “Feel Like Makin’ Love”.

Ακολούθησε το “Run with the Pack” τον Φεβρουάριο του 1976, με το Top-20 σινγκλ “Young Blood”. Τα τρία πρώτα άλμπουμ των Bad Company έχουν πλέον βραβευθεί ως πολύ-πλατινένια, με το “Burnin’ Sky” του 1977 να σημειώνει τις χαμηλότερες πωλήσεις, αφού δεν κατάφερε να μπει στο Top-10 στις Ηνωμένες Πολιτείες ή τη Μεγάλη Βρετανία.
Η επιτυχία επανήλθε με το δυο φορές πλατινένιο “Desolation Angels” του 1979, το οποίο περιείχε το χρυσό σινγκλ “Rock ‘n’ Roll Fantasy”. Αν και αρχικά το συγκρότημα διαλύθηκε το 1982, επανενώθηκε είτε για να ηχογραφήσει είτε για να περιοδεύσει.

Οι Βad Company έχουν πουλήσει μόνο στις ΗΠΑ περισσότερα από 20 εκατομμύρια αντίτυπα και 40 εκατομμύρια παγκοσμίως.

 

 

Φωτογραφία: singersroom.com