Οι Barclay James Harvest ιδρύθηκαν στο Όλνταμ της Αγγλίας

Queen

RELATED STORY

Queen

Οι Barclay James Harvest ιδρύθηκαν στο Όλνταμ της Αγγλίας το 1966.

Το ομότιτλο πρώτο τους άλμπουμ κυκλοφόρησε στα μέσα του 1970. Παρόλο που διαφημίστηκε έντονα από τη δισκογραφική τους το άλμπουμ σημείωσε χαμηλές πωλήσεις και δέχθηκε αρνητικές κριτικές. Η επιτυχία ήρθε με το διπλό άλμπουμ, “Barclay James Harvest Live”, που ακολούθησε στα τέλη του 1974. Ήταν το πρώτο που μπήκε στο τσαρτ στο Ηνωμένο Βασίλειο, φτάνοντας στο Νο. 40. Ακολούθησε το “Time Honored Ghosts” το 1975, το οποίο περιείχε το ηχογραφημένο στις ΗΠΑ, τραγούδι “Titles” που έφθασε στο Νο 32 των βρετανικών τσαρτ και το “Octoberon” του 1976 που ανέβηκε στο νούμερο 19.

Το συγκρότημα εισέβαλε στην αγορά της ηπειρωτικής Ευρώπης με το επόμενο άλμπουμ “Gone to Earth” το 1977. Ο δίσκος ανέβηκε στο #30 του βρετανικού τσαρτ και στο Νο.10 στη Γερμανία όπου παρέμεινε για 197 εβδομάδες. Ήταν το άλμπουμ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις του συγκροτήματος, πουλώντας τελικά περισσότερα από ένα εκατομμύριο αντίτυπα παγκοσμίως.

To “Gone to Earth” περιείχε τη μεγάλη τους επιτυχία “Poor Man’s Moody Blues”. Το κομμάτι που έμοιαζε με το “Nights in White Satin”, έγραψε ο κιθαρίστας John Lees μετά την έντονη κριτική που άσκησε στους Barclay James Harvest ένας δημοσιογράφος αποκαλώντας τους “Poor Man’s Moody Blues”. Ανάμεσα στα τραγούδια που ξεχώρισαν ήταν το “Hard Hearted Woman” από το “Gone to Earth” αλλά και το “Love on the Line” από το άλμπουμ του 1979, “Eyes Of The Universe”.

 

 

Φωτογραφία: gettyimages.com