Ο Billy Idol γεννήθηκε το 1955 στο Στάνμορ της Αγγλίας

Queen

RELATED STORY

Queen

Ο Billy Idol γεννήθηκε το 1955 στο Στάνμορ της Αγγλίας. Ξεκίνησε τη μουσική του καριέρα στα τέλη του 1976 ως κιθαρίστας στο πανκ ροκ συγκρότημα Chelsea απ’όπου αποχώρησε με τον μπασίστα Tony James για να σχηματίσουν τους Generation X.

Το 1981, ο Idol μετακόμισε στη Νέα Υόρκη για να συνεχίσει σόλο καριέρα κυκλοφορώντας το πρώτο του ομώνυμο άλμπουμ που γνώρισε μεγάλη επιτυχία και απογείωσε την αναγνωρισιμότητά του κυρίως λόγω της προβολής των βίντεο κλιπ των σινγκλ “Dancing with Myself” και “White Wedding” από το MTV.

Ακόμα μεγαλύτερη ήταν η απήχηση του επόμενου άλμπουμ του που κυκλοφόρησε το 1993. Το “Rebel Yell” με το επιτυχημένο ομότιτλο σινγκλ, το “Eyes Without a Face” και το “Flesh for fantasy” έγινε διπλά πλατινένιο στις ΗΠΑ καθώς οι πωλήσεις του ξεπέρασαν τα 2 εκατομμύρια αντίτυπα.

Ένας από τους best selling δίσκους του ήταν και ο τρίτος κατά σειρά, ‘Whiplash Smile” που επίσης, έγινε πλατινένιος με το τραγούδι “Sweet Sixteen” να φτάνει στο Νο. 20 στις ΗΠΑ και στο Νο. 17 στο Ηνωμένο Βασίλειο. Υψηλότερες θέσεις στα τσαρτς κατέκτησε με το “Cradle of Love” από το τέταρτο άλμπουμ “Charmed Life”. Το τραγούδι ήταν η μοναδική Νο.1 επιτυχία του στο τσαρτ  Mainstream Rock Tracks του Billboard.

Ο Βilly Idol έχει κερδίσει ένα βραβείο MTV ενώ ήταν τρεις φορές υποψήφιος για Grammy με τα τραγούδια “Rebel Yell”, “To Be A Lover” και “Cradle of Love”.

 

 

Φωτογραφία: rollingstone.com