Οι Blondie δημιουργήθηκαν το 1974 στη Νέα Υόρκη

Queen

RELATED STORY

Queen

Οι Blondie δημιουργήθηκαν το 1974 στη Νέα Υόρκη από την τραγουδίστρια Debbie Harry και τον κιθαρίστα Chris Stein. Τα δύο πρώτα άλμπουμ τους περιείχαν έντονα στοιχεία πανκ και new wave, και παρόλη την επιτυχία στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Αυστραλία, οι Blondie θεωρούνταν ως underground συγκρότημα στις ΗΠΑ μέχρι την κυκλοφορία του τρίτου τους άλμπουμ “Parallel Lines” το 1978. Το άλμπουμ έγινε Νο. 1 στο βρετανικό τσαρτ και Νο. 6 στο Billboard. Ο δίσκος περιείχε τη μεγάλη επιτυχία “Heart of Glass” που κατέκτησε την κορυφή των τσαρτ σε πολλές χώρες αλλά και το επίσης, επιτυχημένο “One Way or Another”.

Το 1979 οι Blondie σημείωσαν άλλη μια πρωτιά με το τέταρτο άλμπουμ “Eat to the Beat” το οποίο έγινε πλατινένιο στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο. Στις μεγάλες επιτυχίες του συγκαταλέγονται τα σινγκλ “Dreaming” και “Atomic”.

Το 1980 κυκλοφόρησαν το πιο επιτυχημένο τους σινγκλ, το “Call Me” που  συμπεριελήφθη στο soundtrack της ταινίας American Gigolo. Το τραγούδι έγινε Νο. 1 και παρέμεινε για έξι συνεχόμενες εβδομάδες στο Billboard.
To συγκρότημα διαλύθηκε μετά την κυκλοφορία του έκτου στούντιο άλμπουμ του, The Hunter, το 1982, όμως επανασχηματίστηκε το 1997, για να επαναλάβει δύο χρόνια αργότερα, την επιτυχία του με το έκτο Νο.1 σινγκλ “Maria”.

Οι Blondie έχουν πουλήσει περίπου 40 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως ενώ το 2006 εισήχθησαν στο Rock and Roll Hall of Fame.

 

 

Φωτογραφία: rollingstone.com