Οι Blue Öyster Cult δημιουργήθηκαν το 1967 στο Λονγκ Άιλαντ της Νέας Υόρκης. Το αρχικό τους όνομα ήταν Soft White Underbelly. Τα πρώτα δύο άλμπουμ του συγκροτήματος δεν κατάφεραν να μπουν στη λίστα με τους πρώτους εκατό δίσκους του Billboard, αλλά το “Secret Treaties” αποτέλεσε την αρχή μιας σειράς έντεκα δίσκων οι οποίοι ανέβηκαν στο […]

Queen

RELATED STORY

Queen

Οι Blue Öyster Cult δημιουργήθηκαν το 1967 στο Λονγκ Άιλαντ της Νέας Υόρκης. Το αρχικό τους όνομα ήταν Soft White Underbelly.
Τα πρώτα δύο άλμπουμ του συγκροτήματος δεν κατάφεραν να μπουν στη λίστα με τους πρώτους εκατό δίσκους του Billboard, αλλά το “Secret Treaties” αποτέλεσε την αρχή μιας σειράς έντεκα δίσκων οι οποίοι ανέβηκαν στο Billboard Hot-100, με έξι από αυτούς να γίνονται χρυσοί ή πλατινένιοι.
Το “Agents of Fortune” του 1976, το οποίο έγινε ο πρώτος πλατινένιος δίσκος τους περιείχε μία απρόσμενη επιτυχία. Το “(Don’t Fear) The Reaper”, έφθασε στο # 12 στις Ηνωμένες Πολιτείες και το # 7 στον Καναδά. Ενα από τα πιο γνωστά τραγούδια της δισκογραφίας του συγκροτήματος, ήταν το “Astronomy” το οποίο διασκευάστηκε 25 χρόνια αργότερα από τους Metallica.

Το αμερικανικό συγκρότημα επανήλθε στα φώτα της δημοσιότητας το 2019, όταν ο Ρέζερ ανακοίνωσε την έναρξη των ηχογραφήσεων του νέου τους δίσκου. Το 15ο τους άλμπουμ κυκλοφόρησε το 2020 με τίτλο “The Symbol Remains” βάζοντας τοuς Blue Öyster Cult για πρώτη φορά στα αμερικάνικα τσαρτ μετά το 1988.

 

 

 

Φωτογραφία: sonicperspectives.com