Οι Boston σχηματίστηκαν στη Βοστώνη το 1975

Queen

RELATED STORY

Queen

Οι Boston σχηματίστηκαν στη Βοστώνη το 1975. Έναν χρόνο αργότερα, ηχογράφησαν το πρώτο τους άλμπουμ στο υπόγειο του σπιτιού του κιθαρίστα και ιδρυτή τους Tom Scholz, το οποίο ανέβηκε στην τρίτη θέση του Billboard, όπου παρέμεινε για 132 εβδομάδες. Περιελάμβανε το ιδιαίτερα επιτυχημένο σινγκλ “More Than a Feeling”, το “Foreplay/Long Time” και το ‘Peace of Mind”. Ο δίσκος έχει πουλήσει περισσότερα από 20 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως ενώ έχει γίνει δεκαεπτά φορές πλατινένιος.

Το δεύτερο άλμπουμ τους “Don’t Look Back” το 1978, σκαρφάλωσε στην κορυφή των τσαρτ σε Ηνωμένες Πολιτείες και Καναδά και πουλώντας τέσσερα εκατομμύρια αντίτυπα κατά τον πρώτο μήνα της κυκλοφορίας του. Το ομώνυμο κομμάτι μπήκε στο Top-5, ενώ τα σινγκλ “A Man I’ll Never Be” και “Feelin’ Satisfied” μπήκαν στο Top-50 του Billboard.

Το 1986 κυκλοφόρησαν ένα ακόμα πολυπλατινένιο άλμπουμ. Το “Third Stage” περιείχε το τραγούδι “Amanda”, ένα από τα πιο γνωστά τους κομμάτια που έγινε νούμερο ένα επιτυχία.
Το τέταρτο άλμπουμ τους “Walk On” που κυκλοφόρησε το 1994 έχοντας στο track list την επιτυχία “I Need Your Love” , έφτασε στο Νο. 7 στο αμερικανικό τσαρτ.

Συνολικά, το συγκρότημα έχει κυκλοφορήσει έξι στούντιο άλμπουμ και βρίσκεται στην 63η θέση της λίστας του VH1 με τους καλύτερους καλλιτέχνες της hard rock. Οι Boston έχουν πουλήσει περισσότερα από 75 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο εκ των οποίων τα 31 εκατομμύρια μόνο στην πατρίδα τους.

 

 

Φωτογραφία: gettyimages.com