Ο Springsteen μόλις είχε γράψει την επόμενη μεγάλη επιτυχία που του χάρισε το πρώτο βραβείο Grammy

ZZ TOP

RELATED STORY

ZZ TOP

 

Born in the U.S.A.:

H τυχαία συνάντηση με τον Ron Kovic ήταν σταθμός στην καριέρα του Bruce Springsteen. O Aμερικανός πεζοναύτης που πολέμησε στο Βιετνάμ και έμεινε παράλυτος, ενέπνευσε τον Springsteen να γράψει το τραγούδι – ύμνο στις ΗΠΑ. Το πολυπλατινένιο «Born in the U.S.A.». Το 1981, ο Springsteen άρχισε να γράφει τους στίχους έχοντας σκεφτεί αρχικά τον τίτλο «Βιετνάμ» τον οποίο άλλαξε εμπνευσμένος από το σενάριο της ταινίας Born in The U.S.A., με σκηνοθέτη τον Paul Schrader.

 

Dancing In The Dark:

Η διαφωνία που είχε με τον μάνατζέρ του τον εξόργισε. Κλείστηκε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διέμενε, κάθισε στην άκρη του κρεβατιού και άρχισε να διοχετεύει τα συναισθήματά του στο χαρτί. Ο Springsteen μόλις είχε γράψει την επόμενη μεγάλη επιτυχία που του χάρισε και το πρώτο του βραβείο Grammy. Κι αυτή δεν ήταν άλλη από το «Dancing In The Dark».

 

Glory Days:

Ήταν μια καλοκαιρινή νύχτα του 1973. Δύο φίλοι που είχαν να ειδωθούν από το γυμνάσιο συναντήθηκαν τυχαία σε ένα μπαρ στο Jersey Shore. Ηπιαν μερικά ποτά και αναπόλησαν τα μαθητικά τους χρόνια. Θυμήθηκαν τις μοναχές στο καθολικό σχολείο St. Rose of Lima μέχρι τους αγώνες μπέιζμπολ και άλλα πολλά. Έντεκα χρόνια μετά ο Bruce Springsteen έγραψε το «Glory Days», το οποίο ήταν εν μέρει εμπνευσμένο από εκείνη τη νύχτα.

 

Hungry Heart:

To τραγούδι γράφτηκε αρχικά για άλλο συγκρότημα. Τους Ramones. O Bruce Springsteen τους συνάντησε στο Asbury Park όπου ο Joey του ζήτησε να γράψει ένα κομμάτι για αυτούς. Ο Springsteen πήγε σπίτι του και το ίδιο βράδυ έγραψε το «Hungry Heart». Όταν όμως, ο παραγωγός του, Jon Landau, άκουσε το τραγούδι, τον παρότρυνε να το κρατήσει για τον εαυτό του. Κι όπως αποδείχθηκε, πήρε τη σωστή απόφαση.

 

 

Φωτογραφία: wallpapers.com