Ο Bryan Ferry γεννήθηκε το 1945 στο Σάντερλαντ της Αγγλίας

ZZ TOP

RELATED STORY

ZZ TOP

Ο Bryan Ferry γεννήθηκε το 1945 στο Σάντερλαντ της Αγγλίας. Απέκτησε φήμη ως frontman του συγκροτήματος Roxy Music αλλά και ως σόλο καλλιτέχνης.

Το συγκρότημα σημείωσε διεθνή επιτυχία με το πρώτο κιόλας ομώνυμο άλμπουμ του το 1972. Έναν χρόνο αργότερα ο Ferry κυκλοφόρησε τον πρώτο σόλο του δίσκο “These Foolish Things” ο οποίος σημείωσε εμπορική επιτυχία και έφτασε στο νούμερο πέντε του βρετανικού τσαρτ. Ακόμα πιο ψηλά και συγκεκριμένα στο Νο. 4 έφτασε το επόμενο άλμπουμ “Another Time, Another Place”. Παράλληλα, οι Roxy Music κατέγραφαν αξιοσημείωτη πορεία με τον τέταρτο δίσκο τους “Country Life” να μπαίνει αρκετά χρόνια μετά στη λίστα του Rolling Stone με τα 500 καλύτερα άλμπουμ όλων των εποχών.

Ο Fery κατέκτησε την κορυφή του βρετανικού τσαρτ με το έκτο σόλο άλμπουμ του “Boys and Girls” το 1985, με το βασικό του σινγκλ, “Slave to Love”, να βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα. Μια ακόμη επιτυχία ήταν το “Bête Noire” το έβδομο άλμπουμ του που έγινε χρυσό στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Συμπεριλαμβανομένης της δουλειάς του με το συγκρότημα, ο Bryan Ferry έχει πουλήσει πάνω από 30 εκατομμύρια άλμπουμ παγκοσμίως ενώ το 2019 εισήχθη στο Rock and Roll Hall of Fame ως μέλος των Roxy Music.

 

 

Φωτογραφία: cleveland.com