Ο Chris Isaak γεννήθηκε το 1951 στο Stockton της Καλιφόρνια

Queen

RELATED STORY

Queen
Ο Chris Isaak γεννήθηκε το 1951 στο Stockton της Καλιφόρνια. Μετά την αποφοίτησή του από το κολέγιο δημιούργησε το πρώτο του συγκρότημα, τους Silvertone. Αφού υπέγραψε συμβόλαιο με τη Warner Bros. το 1985, κυκλοφόρησε και το πρώτο ομώνυμο άλμπουμ το οποίο δεν είχε επιτυχία μέχρι που το τραγούδι “Gone Ridin'” εμφανίστηκε στην ταινία του 1986, “Blue Velvet”.
Το αμέσως επόμενο άλμπουμ “Chris Isaak” του 1987 είχε μεγάλη απήχηση καταφέρνοντας να μπει στα τσαρτ του Billboard καθώς περιείχε τη διεθνή επιτυχία “Blue Hotel” που τον έκανε ευρέως γνωστό.
Ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία σημείωσε το “Wicked Game” από το τρίτο του άλμπουμ, “Heart Shaped World”. Το κομμάτι μπήκε στο top-10 στις ΗΠΑ φτάνοντας στο νούμερο έξι στο Billboard ενώ έγινε νούμερο ένα στο Βέλγιο.
Ο Isaak συνέχισε την ανοδική του πορεία με το πέμπτο του άλμπουμ “Forever Blue” το 1995 το οποίο ήταν υποψήφιο για Grammy, με το σινγκλ “Somebody’s Crying” να είναι διεκδικεί ταυτόχρονα, το βραβείο για την καλύτερη ανδρική ροκ ερμηνεία. Την επόμενη χρονιά το άλμπουμ έγινε πλατινένιο στις ΗΠΑ.
Ο Chris Isaak έχει κυκλοφορήσει συνολικά 13 στούντιο άλμπουμ και έχει λάβει επτά βραβεία.
Φωτογραφία: billboard.com