Ο Chris Rea γεννήθηκε το 1951 στο Μίντλεσμπρο της Αγγλίας

ZZ TOP

RELATED STORY

ZZ TOP

Ο Chris Rea γεννήθηκε το 1951 στο Μίντλεσμπρο της Αγγλίας. Στα 12 του άρχισε να καθαρίζει τα τραπέζια και να φτιάχνει παγωτό στην επιχείρηση του πατέρα του απ’ όπου αποχώρησε για να αλλάξει επαγγελματικό προσανατολισμό καθώς ήθελε να γίνει δημοσιογράφος. Ωστόσο, η ζωή είχε άλλα σχέδια για εκείνον.

Το 1973 εντάχθηκε σ’ένα τοπικό συγκρότημα τους “Magdalene” κι έναν χρόνο αργότερα κυκλοφόρησε το πρώτο του σινγκλ με τίτλο “So Much Love”. Το “Whatever Happened to Benny Santini” ήταν το πρώτο του στούντιο άλμπουμ το 1978 το οποίο έφτασε στο Νο. 49 του Billboard με το βασικό σινγκλ, “Fool (If You Think It’s Over)” να αποτελεί τη μεγαλύτερη επιτυχία του στις ΗΠΑ, φτάνοντας στο Νο. 1.

Η απρόσμενη επιτυχία οδήγησε και στην υποψηφιότητα του για βραβείο Grammy στην κατηγορία “Καλύτερος Νέος Καλλιτέχνης”.
To πιο επιτυχημένο στούντιο άλμπουμ του Rea που κατέκτησε την κορυφή του βρετανικού τσαρτ για τρεις εβδομάδες ήταν το 6 φορές πλατινένιο “The Road to Hell” του 1989. Το ομότιτλο τραγούδι έγινε το πρώτο του σινγκλ στο Top 10 του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ανάμεσα στις μεγάλες του επιτυχίες είναι τα τραγούδια “I Can Hear Your Heartbeat”, “Stainsby Girls”, “Josephine”, “On the Beach”, “Let’s Dance”, “Driving Home for Christmas”, “Working on It”, “Tell Me There’s a Heaven», «Auberge» και «Julia».

Ο Chris Rea έχει προταθεί επίσης, τρεις φορές για το Βραβείο Brit για τον Καλύτερο Βρετανό Άντρα Καλλιτέχνη: το 1988, το 1989 και το 1990 κι έχει πουλήσει περισσότερους από 40 εκατ. δίσκους.

 

 

Φωτογραφία: wikipedia.org