Οι Creedence Clearwater Revival γνωστοί δημιουργήθηκαν το 1967 στο Ελ Τσερίτο

ZZ TOP

RELATED STORY

ZZ TOP

Οι Creedence Clearwater Revival γνωστοί και ως CCR, δημιουργήθηκαν το 1967 στο Ελ Τσερίτο, στην Καλιφόρνια. Η πιο παραγωγική και επιτυχημένη περίοδος του συγκροτήματος ήταν το 1969 και το 1970. Δύο χρονιές με αμέτρητες επιτυχίες και πέντε πολυπλατινένιους δίσκους που τους καθιέρωσαν ως ένα από τα πιο σημαντικά σχήματα στην ιστορία της ροκ. Πέντε συνεχόμενα άλμπουμ τους ανέβηκαν στο top 10 στις Ηνωμένες Πολιτείες – δύο εκ των οποίων το Green River και το Cosmo’s Factory έγιναν νούμερο ένα. Το 1969 ήταν από τις πιο σημαντικές παρουσίες του Woodstock.

Η μουσική των CCR παραμένει βασικό στοιχείο του κλασικού ροκ ραδιοφώνου στις ΗΠΑ όπου έχουν πουλήσει περισσότερους από 28 εκατομμύρια δίσκους. Η συλλογή που κυκλοφόρησαν το 1976 με τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους εξακολουθεί να βρίσκεται στο τσαρτ του Billboard φθάνοντας το όριο των 600 εβδομάδων τον Αύγουστο του 2022.

Ωστόσο, παρά την ανεπανάληπτη επιτυχία τους, οι Creedence Clearwater Revival διαλύθηκαν πολύ νωρίς, πέντε χρόνια μετά την ίδρυσή τους λόγω έντονων διαφωνιών μεταξύ των μελών του.

 

 

 

Φωτογραφία: thetimes.co.uk