Ήταν μια ακόμη διασκευή που έδωσε στο συγκρότημα την αναγνωρισιμότητα που χρειάζονταν

Queen

RELATED STORY

Queen

I Put a Spell on You:

Το τραγούδι ήταν μια διασκευή της αυθεντικής μπαλάντας του Screamin’ Jay Hawkins που θρηνούσε για την απώλεια μιας κοπέλας. Οι Creedence Clearwater Revival διασκεύασαν το ”I Put a Spell on You” για το πρώτο τους άλμπουμ τo 1968, δίνοντας άλλη διάσταση στην ερμηνεία του με τα εξίσου εκπληκτικά φωνητικά του John Fogerty. Το συγκρότημα έπαιξε το κομμάτι στο Φεστιβάλ του Woodstock το 1969 όπου έζησε στιγμές αποθέωσης.

 

Susie Q:

Το “Susie Q” ήταν το πρώτο τους hit. Ήταν μια ακόμη διασκευή, αυτή τη φορά της μεγάλης επιτυχίας του 1957, του Dale Hawkins, που έδωσε στους Creedence Clearwater Revival την αναγνωρισιμότητα που χρειάζονταν στο πρώτο τους άλμπουμ. Ποια ήταν όμως η Susie Q; Ολοι θεωρούσαν ότι επρόκειτο για κάποια μυστηριώδη γυναίκα αλλά δεν ήταν τίποτα άλλο παρά… ένα χορευτικό βήμα.

 

Run Through the Jungle:

Πολλοί είχαν την εντύπωση ότι το τραγούδι “Run Through the Jungle” των Creedence Clearwater Revival αναφερόταν στη ζούγκλα του πολέμου του Βιετνάμ. Ο John Fogerty ο οποίος έγραψε τους στίχους, το ‘χει διαψεύσει κατηγορηματικά. Όπως έχει πει, το τραγούδι μιλά για τη διάδοση και χρήση των όπλων στις ΗΠΑ την οποία παρομοιάζει με ζούγκλα, με αφορμή ένα δυσάρεστο περιστατικό που συνέβη το 1966, κατά την οποία ένας Αμερικανός πεζοναύτης άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως τραυματίζοντας θανάσιμα δεκάδες αθώους ανθρώπους.

 

Have You Ever Seen The Rain:

Όταν έγραψε την επιτυχία του 1971, ”Have You Ever Seen The Rain”, ο John Fogerty ήταν βαθιά απογοητευμένος για το κλίμα που επικρατούσε στο συγκρότημα. Οι Creedence Clearwater Revival όδευαν προς τη διάλυση παρά το γεγονός ότι τα όνειρά τους είχαν εκπληρωθεί. Το τραγούδι που γράφτηκε υπό συναισθηματική φόρτιση, είναι πλέον από τα πιο χαρούμενα κομμάτια για τον δημιουργό του, καθώς όπως έχει πει, του θυμίζει το μικρό του κοριτσάκι, που δεν είναι άλλο από την κόρη του, Kelsy.

 

 

Φωτογραφία: skyminds.net