Οι Deep Purple δημιουργήθηκαν στο Χέρτφορντσαϊρ της Αγγλίας το 1968

Queen

RELATED STORY

Queen

Οι Deep Purple δημιουργήθηκαν στο Χέρτφορντσαϊρ της Αγγλίας το 1968. Το αρχικό τους όνομα ήταν “Roundabout”. Ηχογράφησαν το πρώτο τους άλμπουμ “Shades of Deep Purple” στα Pye Studios του Λονδίνου. Ωστόσο, το συγκρότημα είχε μεγάλη απήχηση με το 4ο άλμπουμ του “Deep Purple in Rock” το οποίο περιείχε τα θρυλικά κομμάτια “Child in Time”, “Black Night”, “Speed King”, “Flight of the Rat” και “Hard Lovin’ Man”. Ο δίσκος γνώρισε πολύ μεγάλη επιτυχία στην Ευρώπη, φτάνοντας στο # 4 στη Μεγάλη Βρετανία και στο # 1 στη Γερμανία. Το 1971  κυκλοφόρησαν το “Fireball” το πρώτο # 1 για το βρετανικό συγκρότημα στην πατρίδα του, μαζί με το Top-10 σινγκλ “Strange Kind of Woman”.

Εναν χρόνο αργότερα, κυκλοφόρησαν το “Machine Head”. Ο δίσκος έφτασε στο # 1 στη Βρετανία, τη Γερμανία, την Αυστραλία, τον Καναδά και σε αρκετές ακόμη χώρες και έγινε δύο φορές πλατινένιος περιέχοντας τραγούδια – ύμνους όπως το “Smoke on the Water”, το “Highway Star” και το “Lazy”. Το ιστορικό διπλό live άλμπουμ τους “Made in Japan” θεωρείται ως ένα από τα καλύτερα ζωντανά άλμπουμ όλων των εποχών. Μετά την αποχώρηση του Ιαν Γκίλαν και του Ρότζερ Γκλόβερ, το συγκρότημα κυκλοφόρησε το 1974, το άλμπουμ “Stormbringer” που περιείχε το κορυφαίο “Soldier of Fortune” με τη φωνή του David Coverdale.

Οι Deep Purple έχουν μπει στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες ως το πιο θορυβώδες συγκρότημα για τη συναυλία τους στο Rainbow Theatre του Λονδίνου το 1972 και έχουν πουλήσει πάνω από 100.000.000 δίσκους.

 

Φωτογραφία: primevideo.com