Οι Depeche Mode δημιουργήθηκαν στο Έσσεξ της Αγγλίας το 1980

Queen

RELATED STORY

Queen

Οι Depeche Mode δημιουργήθηκαν στο Έσσεξ της Αγγλίας το 1980.

Κατά τα μαθητικά τους χρόνια οι Vince Clarke και Andy Fletcher σχημάτισαν μια μπάντα με το όνομα “No Romance in China” που μετεξελίχθηκε τα επόμενα χρόνια στο τετραμελές συγκρότημα που κατάφερε να πουλήσει περισσότερους από 100 εκατομμύρια δίσκους.

Η πρώτη τους επιτυχία ήταν το “Just Can’t Get Enough” που έφτασε στο Νο.8 του βρετανικού τσαρτ. Ήταν το τρίτο τους σινγκλ, που κυκλοφόρησε το 1981, ένα μήνα πριν από την κυκλοφορία του πρώτου τους άλμπουμ, Speak & Spell που έγινε Νο.10 στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Εξίσου επιτυχημένα ήταν και τα επόμενα άλμπουμ, όπως το “A Broken Frame” του 1982 που έφτασε στην 8η θέση και το “Construction Time Again” του 1983, που ανέβηκε στο Νο.6.
Ο τέταρτος δίσκος τους “Some Great Reward” ήταν το πρώτο τους άλμπουμ που σημείωσε επιτυχία στις ΗΠΑ λόγω του σινγκλ “People Are People” που έφτασε στο Νο. 13 στο Billboard. Ήταν επίσης, το πρώτο άλμπουμ που έφτασε σε υψηλότερη θέση εκτός Ηνωμένου Βασιλείου καθώς έγινε Νο. 1 στη Γερμανία.

Στις μεγάλες τους επιτυχίες συγκαταλέγεται και το σινγκλ “Wrong” από το 12ο άλμπουμ τους “Sounds of the Universe”. Το κομμάτι έγινε νούμερο ένα στη Σκωτία και μπήκε στο top 10 σε εννέα χώρες. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, είναι η τελευταία επιτυχία των Depeche Mode στο top-40 ενώ κατέκτησε την κορυφή στο Billboard Dance Club Songs.

Οι κυκλοφορίες των Depeche Mode έχουν προταθεί για πέντε βραβεία Grammy κι έχουν τιμηθεί με Brit Award για το “Enjoy the Silence” στην κατηγορία Best British Single αλλά και μ’ένα βραβείο Ivor Novello.
Οι Depeche Mode έχουν συνολικά 17 “Top 10” άλμπουμ στο βρετανικό τσαρτ και βρίσκoνται στο Νο. 98 της λίστας με τους “100 καλύτερους καλλιτέχνες όλων των εποχών” του VH1.

 

 

Φωτογραφία: readersdigest.co.uk