Οι Dio σχηματίστηκαν το 1982 στη Νέα Υόρκη

ZZ TOP

RELATED STORY

ZZ TOP

Οι Dio σχηματίστηκαν το 1982 στη Νέα Υόρκη με επικεφαλής τον Ronnie James Dio. Ο προικισμένος ερμηνευτής που άφησε εποχή με το κρυστάλλινο μέταλλο της φωνής του και την αμίμητη τεχνική του αποχώρησε από τους Black Sabbath προκειμένου να δημιουργήσει με τον ντράμερ Vinny Appice, ένα νέο συγκρότημα που θα σημείωνε μεγάλη επιτυχία πουλώντας περισσότερα από 5 εκατ. αντίτυπα παγκοσμίως.

Πρώτο τους άλμπουμ ήταν το “Holy Diver” το οποίο κυκλοφόρησε το 1983 κι έγινε πλατινένιο ενώ θεωρείται μέχρι σήμερα ως ο καλύτερός τους δίσκος. Την επόμενη χρονιά το δεύτερο άλμπουμ “The Last In Line” σημείωσε τα υψηλότερα charts του συγκροτήματος τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και στις ΗΠΑ, φτάνοντας στο νούμερο 4 και στο νούμερο 23, αντίστοιχα. Ήταν το δεύτερο άλμπουμ των Dio που έγινε πλατινένιο.

Το τρίτο τους άλμπουμ “Sacred Heart” με τα σινγκλ “Rock ‘n’ Roll Children” και “Hungry for Heaven” δεν είχε την ίδια επιτυχία με τα προηγούμενα. Παρόλα αυτά έφτασε μέχρι το Νο.29 του Billboard.

Το “Master of the Moon” είναι το δέκατο και τελευταίο στούντιο άλμπουμ του αμερικανικού χέβι μέταλ συγκροτήματος που κυκλοφόρησε το 2004.

Οι Dio διαλύθηκαν το 2010 όταν ο Ronnie James Dio άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο του Τέξας από καρκίνο του στομάχου σε ηλικία 67 ετών.

 

 

Φωτογραφία: tidal.com