Οι Dire Straits δημιουργήθηκαν στο Λονδίνο το 1977

Led Zeppelin

RELATED STORY

Led Zeppelin

Οι Dire Straits δημιουργήθηκαν στο Λονδίνο το 1977. Είναι μέχρι και σήμερα ένα από τα πιο δημοφιλή βρετανικά ροκ συγκροτήματα με τις πωλήσεις τους να ξεπερνούν τα 120 εκατομμύρια αντίτυπα.

Άρχισαν να γράφουν τη δική τους ιστορία από το πρώτο τους ομώνυμο άλμπουμ, το 1978, που περιείχε το “Sultans of Swing” το οποίο έφθασε στο Νο. 8 στο βρετανικό τσαρτ και στο Νο. 4 του Billboard. Το “Communique” ήταν ο δεύτερος δίσκος τους που έφθασε στην κορυφή των γερμανικών και βρετανικών τσαρτ. Οι πωλήσεις του άλμπουμ έφθασαν τα δέκα εκατομμύρια αντίτυπα, παγκοσμίως, ενώ το εξώφυλλό του κέρδισε βραβείο NME.
Ακολούθησε μια σειρά από επιτυχημένα σινγκλ όπως τα “Romeo and Juliet” το 1981, το “Private Investigations” το 1982 και το “Twisting by the Pool” το 1983.

Δύο χρόνια αργότερα κυκλοφόρησαν το πιο επιτυχημένο τους άλμπουμ. Το “Brothers in Arms” κατέκτησε την κορυφή του Billboard όπου παρέμεινε για τρεις εβδομάδες και ανέβηκε στο νούμερο 4 στο Ηνωμένο Βασίλειο. Εχει πουλήσει περισσότερα από 30 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως και είναι το όγδοο άλμπουμ με τις περισσότερες πωλήσεις στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου.  Από το άλμπουμ ξεχώρισαν το “Money for Nothing” που χάρισε ένα βραβείο Grammy στο συγκρότημα και το “Walk of Life». Το κομμάτι ήταν η μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία τους στο Ηνωμένο Βασίλειο (μαζί με το “Private Investigations”), φτάνοντας στο νούμερο δύο.

Μετά το τέλος της περιοδείας “Brothers in Arms”, ο Mark Knopfler έκανε ένα διάλειμμα από τους Dire Straits και τον Σεπτέμβριο του ’88 ανακοίνωσε τη διάλυσή τους. Ωστόσο, δύο χρόνια αργότερα επανενώθηκαν κυκλοφορώντας το έκτο και τελευταίο στούντιο άλμπουμ τους “On Every Street” το οποίο έφτασε στην κορυφή του βρετανικού τσαρτ και έγινε πλατινένιο.

Το 1995, ο Mark Knopfler διέλυσε αθόρυβα τους Dire Straits τερματίζοντας έτσι πρόωρα μια επιτυχημένη καριέρα που καταγράφηκε με χρυσά γράμματα στην ιστορία της ροκ μουσικής.

 

 

Φωτογραφία: imdb.com