Μεγάλη τιμητική διάκριση για τον Jeff Lynne

ZZ TOP

RELATED STORY

ZZ TOP

Ο θρύλος των Electric Light Orchestra, Jeff Lynne, πρόκειται να εισαχθεί στο Songwriters Hall of Fame και να διακριθεί ως σπουδαίος τραγουδοποιός.

Το Songwriters Hall of Fame είναι ένας αμερικανικός θεσμός που ιδρύθηκε το 1969 από τον τραγουδοποιό Johnny Mercer, τον μουσικό εκδότη/τραγουδοποιό Abe Olman και τον εκδότη Howie Richmond.

Ο Jeff Lynne θα λάβει το βραβείο του στο 52ο Ετήσιο Γκαλά, την Πέμπτη 15 Ιουνίου στο Marriott Marquis Hotel, στη Νέα Υόρκη. Ο 75χρονος τραγουδοποιός θα τιμηθεί για τις επιτυχίες του με τους ELO, συμπεριλαμβανομένων των ”Mr. Blue Sky”, ”Don’t Bring Me Down”, ”Evil Woman”, ”Livin Thing” και ”Telephone Line”.

Το Songwriters Hall of Fame γιορτάζει επίσης, τη συνεργασία του με τους Traveling Wilburys μαζί με τους George Harrison, Bob Dylan, Roy Orbison και Tom Petty. Επίσης, συνέβαλε και στη συγγραφή των επιτυχιών τους ”Handle with Care” και ”End of the Line”. Ο Jeff Lynne έγραψε επίσης, επιτυχίες για τους Roy Orbison (”You Got It”) και Tom Petty (”I Won’t Back Down” και ”Free Fallin”).

 

Φωτογραφία: wdr.de