Ο Eric Clapton γεννήθηκε το 1945 στο Ripley του Surrey της Αγγλίας

Led Zeppelin

RELATED STORY

Led Zeppelin

Ο Eric Clapton γεννήθηκε το 1945 στο Ripley του Surrey της Αγγλίας. Είναι ένας από τους σημαντικότερους και πιο επιδραστικούς κιθαρίστες όλων των εποχών με ένα τεράστιο μουσικό έργο που εκτείνεται σε επτά δεκαετίες. Στα 18 του έγινε μέλος των Yardbirds με τους οποίους είχε τη μεγάλη επιτυχία, “For Your Love”. Μετά την αποχώρησή του από το συγκρότημα το 1965, εντάχθηκε στους John Mayall & the Bluesbreakers και στη συνέχεια στους Cream και τους Blind Faith.

Κυκλοφόρησε το πρώτο του σόλο άλμπουμ, που έφερε και το όνομά του, το 1970.  Ωστόσο, το δεύτερο άλμπουμ “461 Ocean Boulevard” σημείωσε μεγάλη επιτυχία φτάνοντας στην κορυφή των τσαρτ πολλών χωρών και πουλώντας περισσότερα από δύο εκατομμύρια αντίτυπα. Η διασκευή του “I Shot the Sheriff” ήταν η πρώτη νούμερο ένα επιτυχία του Clapton.

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά τραγούδια του είναι το “‘Layla” που κέρδισε το βραβείο Grammy το 1993 ως το καλύτερο ροκ τραγούδι. Στα επιτυχημένα άλμπουμ του Clapton συγκαταλέγεται και το πέμπτο κατά σειρά “Slowhand” του 1977, που περιείχε τα hit “Lay Down Sally” και “Wonderful Tonight”.

Ο Εric Clapton έχει λάβει 18 βραβεία Grammy καθώς και το Brit Award για την εξαιρετική συνεισφορά του στη μουσική.  Έχει λάβει ακόμα, τέσσερα βραβεία Ivor Novello συμπεριλαμβανομένου του Βραβείου Lifetime Achievement ενώ είναι ο μόνος καλλιτέχνης που έχει εισαχθεί τρεις φορές στο Rock and Roll Hall of Fame. Στη σόλο καριέρα του, έχει πουλήσει περισσότερους από 280 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως γεγονός που τον καθιστά ως έναν από τους μουσικούς με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών.

 

 

Φωτογραφία: ticketmaster.com