Οι Fleetwood Mac σχηματίστηκαν το 1967 στο Λονδίνο

Queen

RELATED STORY

Queen

Οι Fleetwood Mac σχηματίστηκαν το 1967 στο Λονδίνο. Είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα συγκροτήματα όλων των εποχών, έχοντας πουλήσει περισσότερους από 120 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως.
Κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ το 1968 το οποίο σκαρφάλωσε στην τέταρτη θέση του βρετανικού τσαρτ ενώ την ίδια χρονιά, κατέκτησαν την κορυφή με το ορχηστρικό “Albatross”. Οι δίσκοι των Fleetwood Mac γνώρισαν μεγάλη απήχηση καθώς τα hits διαδέχονταν το ένα το άλλο.

Τεράστια επιτυχία σημείωσε το άλμπουμ “Fleetwood Mac” του 1975, με τα κορυφαία σινγκλ: “Over My Head”, “Rhiannon” και “Say You Love Me», όπως και ο επόμενός τους δίσκος “Rumours” το 1977. Το άλμπουμ πούλησε πάνω από 10 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως μέσα σε μόλις ένα μήνα από την κυκλοφορία του κι έγινε διαμαντένιο σε πολλές χώρες ενώ απέσπασε και το βραβείο Grammy το 1978, ως το άλμπουμ της χρονιάς. Το “Rumours” είναι το 5ο άλμπουμ με τις περισσότερες πωλήσεις της δεκαετίας του 1970 και το ένατο με τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών.

Το συγκρότημα επανήλθε στην κορυφή των αμερικανικών τσαρτ το 1982 με το 13ο του  άλμπουμ “Mirage” το οποίο παρέμεινε πέντε εβδομάδες στο νούμερο ένα.

Το 1979, οι Fleetwood Mac απέκτησαν τον δικό τους αστέρι στη λεωφόρο της δόξας στο Hollywood και το 1998 εισήχθησαν στο Rock and Roll Hall of Fame. Έχουν λάβει Βραβείο Brit για την εξαιρετική συνεισφορά τους στη μουσική και το βραβείο MusiCares Person of the Year, το 2018.

 

 

Φωτογραφία: independent.co.uk