Οι Foreigner σχηματίστηκαν στη Νέα Υόρκη το 1976

Queen

RELATED STORY

Queen

Οι Foreigner σχηματίστηκαν στη Νέα Υόρκη το 1976. Είναι ένα από τα συγκροτήματα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στον κόσμο κι όχι τυχαία. Το πρώτο κιόλας άλμπουμ που έφερε το όνομά του, εκτινάχθηκε στο Top-5 του Billboard όπου παρέμεινε για περισσότερο από έναν χρόνο, χάρη στα επιτυχημένα σινγκλ “Feels Like the First Time” και “Cold as Ice”.

Η συνέχεια του 1978, Double Vision, ήταν ακόμη πιο επιτυχημένη και περιελάμβανε δύο ακόμη επιτυχίες στις ΗΠΑ, το “Hot Blooded” και το ομώνυμο κομμάτι. Ακολούθησε το “Head Games” του 1979 και δύο χρόνια αργότερα, το άλμπουμ “4” που έγινε Νο. 1 για 10 εβδομάδες στις ΗΠΑ και μπήκε στο Τοp 5 στο Ηνωμένο Βασίλειο με τις σούπερ επιτυχίες “Urgent”, “Waiting for a Girl Like You” και “Juke Box Hero”.

Το 1984, οι Foreigner κυκλοφόρησαν το πέμπτο στούντιο άλμπουμ τους Agent Provocateur,  το οποίο κατέκτησε την κορυφή του βρετανικού τσαρτ. Το άλμπουμ περιελάμβανε τη μεγαλύτερη επιτυχία τους “I Want to Know What Love Is” που έγινε Νο. 1 σε ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Καναδά και Αυστραλία. Ο έκτος τους δίσκος “Inside Information” έφτασε μέχρι το Top-20 του Billboard.

Μέσα σε μια δεκαετία οι Foreigner κυκλοφόρησαν 6 δίσκους που έγιναν πλατινένιοι και πολυπλατινένιοι έχοντας πουλήσει περισσότερα από 80 εκατομμύρια δίσκους. Αν και ήταν τρεις φορές υποψήφιοι για Grammy δεν κατάφεραν να αποσπάσουν το πολυπόθητο βραβείο.

 

 

Φωτογραφία: hardforce.com