Οι Free δημιουργήθηκαν στο Λονδίνο το 1968

Queen

RELATED STORY

Queen

Οι Free δημιουργήθηκαν στο Λονδίνο το 1968. Αν και έγιναν γνωστοί από τις live εμφανίσεις τους οι πωλήσεις των δύο πρώτων άλμπουμ τους δε γνώρισαν αξιοσημείωτη επιτυχία.

Ο δίσκος που ξεχώρισε ήταν το “Fire and Water” του 1970 ο οποίος περιελάμβανε το σινγκλ “All Right Now”. Το κομμάτι έφτασε στο νούμερο δύο στο βρετανικό τσαρτ και στο νούμερο τέσσερα στο Billboard.
Το τραγούδι “My Brother Jake” ήταν η δεύτερη επιτυχία στα τσαρτ για το συγκρότημα καθώς ανέβηκε στην 4η θέση στο Ηνωμένο Βασίλειο όπου παρέμεινε για 11 εβδομάδες.

Το “Heartbreaker”, το έκτο και τελευταίο στούντιο άλμπουμ τους, το 1973, περιείχε ένα από τα πιο επιτυχημένα σινγκλ τους, το “Wishing Well”. Το άλμπουμ έγινε τεράστια επιτυχία και έγινε η τρίτη τους δισκογραφική δουλειά που βρέθηκε στο top ten στο Ηνωμένο Βασίλειο και στο Νο. 47 στις ΗΠΑ. Επίσης, το single “Wishing Well” έγινε το τρίτο πιο επιτυχημένο σινγκλ τους, φτάνοντας στο Νο. 7.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1970 οι Free έγιναν ένα από τα βρετανικά μπλουζ ροκ συγκροτήματα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις. Μέχρι τη στιγμή που διαλύθηκαν, είχαν πουλήσει περισσότερους από 20 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως και είχαν παίξει σε περισσότερες από 700 αρένες και φεστιβάλ. Σύμφωνα δε, με το περιοδικό Rolling Stone, οι Free είναι οι Βρετανοί πρωτοπόροι του σκληρού ροκ.

 

 

Φωτογραφία: wikimedia.org