Ο George Thorogood γεννήθηκε το 1950 στο Wilmington των ΗΠΑ

ZZ TOP

RELATED STORY

ZZ TOP

Ο George Thorogood γεννήθηκε το 1950 στο Wilmington των ΗΠΑ. Στα 23 του σχημάτισε μαζί με τον φίλο του από το σχολείο και ντράμερ, Jeff Simon, τους “Delaware Destroyers”. Το δισκογραφικό του ντεμπούτο έγινε με το άλμπουμ “George Thorogood and the Destroyers”, το οποίο κυκλοφόρησε το 1977.

Πέντε χρόνια αργότερα κι ενώ είχε υπογράψει συμβόλαιο με την EMI America Records κυκλοφόρησε το single “Bad to the Bone” με το ομώνυμο άλμπουμ να γίνεται λίγο αργότερα χρυσό. Το τραγούδι έγινε το πιο δημοφιλές του συγκροτήματος λόγω της μετάδοσής του από το MTV, από ταινίες και τηλεοπτικές διαφημίσεις.

Ο Thorogood και η μπάντα του κυκλοφόρησαν αλλά δύο άλμπουμ που έγιναν χρυσά τη δεκαετία του 1980, το “Maverick” και το “Born to Be Bad”. Το πρώτο περιελάμβανε το “I Drink Alone”, που έφθασε στο Νο.13 στο Billboard.Η δημοτικότητα του Thorogood μειώθηκε στη δεκαετία του 1990, αν και είχε τη Νο. 2 επιτυχία στις ΗΠΑ, “Get a Haircut”.

Με το συγκρότημα του ο Thorogood έχει κυκλοφορήσει πάνω από 20 άλμπουμ, δύο από τα οποία έγιναν πλατινένια πλατινένια και έξι χρυσά ενώ έχει πουλήσει 15 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως.  Το 2012, ο Thorogood ανακηρύχθηκε ως ένας από τους “50 πιο επιδραστικούς κατοίκους του Delaware των τελευταίων 50 ετών”.

 

 

Φωτογραφία: ticketmaster.com