Οι Grand Funk Railroad σχηματίστηκαν το 1969 στο Φλιντ του Μίσιγκαν

Queen

RELATED STORY

Queen

Οι Grand Funk Railroad σχηματίστηκαν το 1969 στο Φλιντ του Μίσιγκαν.Το αρχικό τους όνομα ήταν Grand Trunk Western Railroad. To πρώτο τους άλμπουμ ήταν το “On Time”, το οποίο κατέκτησε τα τσαρτ και πούλησε πάνω από ένα εκατομμύριο αντίτυπα. Ωστόσο, το τραγούδι που εκτόξευσε τη δημοτικότητά τους παγκοσμίως ήταν το επιτυχημένο και στην Ελλάδα κομμάτι, “We’re an American Band” που κατέκτησε την κορυφή του Billboard.

Ήταν ένα από τα 10 τραγούδια του δεύτερου άλμπουμ “Grand Funk” που ανέβηκε στη δεύτερη θέση του αμερικανικού τσαρτ περιλαμβάνοντας και μια διασκευή του “Inside Looking Out” των Animals.

Ανάμεσα στις μεγάλες τους επιτυχίες είναι ακόμα το 10λεπτο τραγούδι “I’m Your Captain (Closer to Home)”, το “Some Kind of Wonderful” μια διασκευή των Soul Brothers Six, το “Walk Like a Man”, το διασκευασμένο “The Loco-Motion” και το “Bad Time”.

Οι Grand Funk Railroad κυκλοφόρησαν έξι πλατινένια και επτά χρυσά άλμπουμ και αποτέλεσαν το πρώτο σε πωλήσεις αμερικάνικο συγκρότημα το 1970. Όπως χαρακτηριστικά έχει πει ο David Fricke, αρχισυντάκτης του περιοδικού Rolling Stone, «δεν μπορείς να μιλάς για ροκ τη δεκαετία του 1970 χωρίς να μιλάς για τους Grand Funk Railroad!».

 

 

Φωτογραφία: washingtontimes.com