Οι Green Day σχηματίστηκαν στο East Bay το 1987

Led Zeppelin

RELATED STORY

Led Zeppelin

Οι Green Day σχηματίστηκαν στο East Bay της Καλιφόρνια το 1987. Πρόκειται για ένα από τα πιο δημοφιλή και πολυβραβευμένα συγκροτήματα της δεκαετίας του ’90.

Το πρώτο τους άλμπουμ ήταν το “39/Smooth” που κυκλοφόρησε το 1990. Ωστόσο, μεγάλη επιτυχία γνώρισαν με το τρίτο τους άλμπουμ “Dookie” με τις πωλήσεις του να ξεπερνούν τα 10 εκατομμύρια αντίτυπα στις Η.Π.Α.
Το 1996 το αμερικανικό συγκρότημα κατέκτησε τη δεύτερη και τη 10 θέση στα τσαρτ του Billboard με τα άλμπουμ “Insomniac” και “Nimrod” αντίστοιχα, που έγιναν πολυπλατινένια.

Όμως, την κορυφή του Billboard κατέκτησαν το 2004, με το έβδομο άλμπουμ τους, τη ροκ όπερα American Idiot που έκανε την εμφάνισή του στα charts 27 χωρών. Το άλμπουμ έσπασε ταμεία πουλώντας πάνω από 23 εκατομμύρια αντίτυπα.

Τεράστια ήταν η επιτυχία ενός ακόμη άλμπουμ τους, του “21st Century Breakdown” που έγινε Νο.1 σε ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι Green Day έχουν πουλήσει περίπου 75 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως. Hταν συνολικά είκοσι φορές υποψήφιοι για Grammy κερδίζοντας 5 βραβεία, με το Dookie ως το καλύτερο εναλλακτικό άλμπουμ, το American Idiot και το 21st Century Breakdown στην κατηγορία “καλύτερο ροκ άλμπουμ”, με το “Boulevard of Broken Dreams” ως τον δίσκο της χρονιάς και το “American Idiot: The Original Broadway Cast Recording” ως το καλύτερο μουσικό άλμπουμ.

 

 

Φωτογραφία: medium.com