Οι Guns N' Roses ιδρύθηκαν το 1985 στο Λος Άντζελες

ZZ TOP

RELATED STORY

ZZ TOP

Οι Guns N’ Roses ιδρύθηκαν το 1985 στο Λος Άντζελες. Το μουσικό σχήμα προέκυψε από τη συγχώνευση των συγκροτημάτων “Hollywood Rose” και “L.A. Guns”.

Τα δύο πρώτα χρόνια τους οι Guns n’ Roses υποστήριζαν συναυλίες των Aerosmith, του Alice Cooper και των Mötley Crüe αλλά η επιτυχία δεν άργησε πολύ να έρθει.

Το πρώτο τους άλμπουμ, Appetite for Destruction ήταν η αρχή της λαμπρής καριέρας που ακολούθησε. Κυκλοφόρησε το 1987 και κατέκτησε την κορυφή των αμερικανικών τσαρτ με τη συμβολή του MTV που πρόβαλε καθημερινά τα βίντεο κλιπ του συγκροτήματος. Ο δίσκος σημείωσε ρεκόρ πωλήσεων, καθώς πούλησε 28 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.

Το δεύτερο άλμπουμ τους “G N’ R Lies” έφθασε στην τέταρτη θέση του Billboard κάνοντάς τους ιδιαίτερα δημοφιλείς στην Αγγλία. Το συγκρότημα συνέχισε την κούρσα ανόδου με τους δύο δίσκους του 1991: “Use Your Illusion I” και “Use Your Illusion II”. Τα άλμπουμ αυτά κατέλαβαν τις δύο πρώτες θέσεις του Billboard Hot 100, κάτι το οποίο συνέβαινε για πρώτη φορά στην ιστορία της μουσικής.

Μετά τις απανωτές επιτυχίες, ήρθε το άλμπουμ “The Spaghetti Incident?”, το οποίο για πολλούς είναι το χειρότερο του συγκροτήματος ενώ και ο έκτος τους δίσκος”Chinese Democracy” δεν είχε την αναμενόμενη απήχηση.
Το συγκρότημα εισήχθη το 2012 στο Rock And Roll Hall Of Fame όπου έλαμψε δια της απουσίας του ο Axl Rose.

 

 

Φωτογραφία: gettyimages.com