Οι Iron Maiden σχηματίστηκαν τo 1975 στο Λονδίνο

ZZ TOP

RELATED STORY

ZZ TOP

Οι Iron Maiden σχηματίστηκαν τo 1975 στο Λέιτον στο Ανατολικό Λονδίνο από τον μπασίστα και βασικό τραγουδοποιό Steve Harris. Είναι οι πρωτοπόροι του βρετανικού heavy metal κι ένα από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα στον κόσμο.

To 1980 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους ομώνυμο άλμπουμ που τους έκανε γνωστούς χάρη στις δύο μεγάλες επιτυχίες που παίζονται μέχρι και σήμερα “Phantom of the Opera” και “Running Free”. Το άλμπουμ με τον Paul Di Anno στα φωνητικά, έφτασε στο νούμερο τέσσερα του βρετανικού τσαρτ βοηθώντας το συγκρότημα να εδραιωθεί στον χώρο του της heavy metal μουσικής. Mεγάλη επιτυχία σημείωσε και το αμέσως επόμενο άλμπουμ τους “Killers” που παρέμεινε για οκτώ εβδομάδες στο chart του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ωστόσο, το 1982 οι Iron Maiden αντικαστέστησαν τον Di Anno με τον Bruce Dickinson. Η σκηνική του παρουσία αλλά και το μέταλλο και το εύρος της φωνής του σημαδότησαν μια νέα εποχή με πλατινένιους δίσκους και με τους θαυμαστές τους να τους αποθεώνουν σε κάθε τους εμφάνιση. Mε τον Dickinson ηχογράφησαν ένα από τα πιο δημοφιλή άλμπουμ παγκοσμίως, “Τhe Number of the Beast”. Ηταν ο πρώτος δίσκος των Iron Maiden που έφτασε στην κορυφή των βρετανικών τσαρτ ενώ οι πωλήσεις του έχουν ξεπεράσει τα 20 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο.

Το επόμενο άλμπουμ “Piece of Mind” το 1983 με την ανεπανάληπτη επιτυχία τους “Trooper” έφτασε στο νούμερο τρία και έγινε πλατινένιο στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Βόρεια Αμερική. Επίσης, νούμερο ένα στο Ηνωμένο Βασίλειο έγινε το άλμπουμ “Seventh Son of a Seventh Son” με βασικό σινγκλ το “Can I Play with Madness” που έφτασε στο Νο. 3.

Οι Iron Maiden έχουν κερδίσει αμέτρητα βραβεία όπως, Grammy, Brit Αward και Ivor Novello ενώ οι πωλήσεις των δίσκων τους ξεπερνούν τα 130 εκατομμύρια αντίτυπα.

 

 

Φωτογραφία: townsquare.media