Οι Jethro Tull σχηματίστηκαν στο Μπλάκπουλ της Αγγλίας

ZZ TOP

RELATED STORY

ZZ TOP

Οι Jethro Tull σχηματίστηκαν το 1967 στο Μπλάκπουλ της Αγγλίας.

Έχουν περιγραφεί από το Rolling Stone ως ένα από τα πιο επιτυχημένα και εκκεντρικά progressive rock συγκροτήματα. To 1968, κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ “This Was”. Το άλμπουμ έφτασε στο νούμερο 10 στο Ηνωμένο Βασίλειο και στο νούμερο 62 στο Billboard.

Την επόμενη χρονιά, το συγκρότημα κατάφερε να βρεθεί στην κορυφή του βρετανικού τσαρτ με τον δεύτερο δίσκο του “Stand Up”. Ήταν η πρώτη επιτυχία των Jethro Tull στις Ηνωμένες Πολιτείες η οποία έφτασε στο Νο. 20.

Το 1972, με το πέμπτο τους άλμπουμ “Thick as a Brick” κατέκτησαν την πρώτη θέση του Billboard όπως και με την επόμενη δισκογραφική δουλειά τους “A Passion Play” παρά το γεγονός ότι έλαβε αρνητικές κριτικές. Το συγκρότημα του Ian Anderson έκανε την έκπληξη κερδίζοντας το μοναδικό του Grammy για το άλμπουμ του 1987, “Crest of a Knave” παρόλο που σχεδόν όλοι περίμεναν να είναι οι Metallica οι νικητές του βραβείου. H τελευταία τους δουλειά με τον τίτλο “Rock Flote” κυκλοφόρησε το 2023.

Οι Jethro Tull έχουν πουλήσει περίπου 60 εκατομμύρια άλμπουμ παγκοσμίως ενώ έχουν αποτελέσει βασική επιρροή για τον Steve Harris, τον Bruce Dickinson, τον Blackie Lawless, τον Eddie Vedder και άλλους καλλιτέχνες.

 

 

Φωτογραφία: townsquare.media