Οι Journey σχηματίστηκαν στο Σαν Φρανσίσκο το 1973

ZZ TOP

RELATED STORY

ZZ TOP

Οι Journey σχηματίστηκαν στο Σαν Φρανσίσκο το 1973 από πρώην μέλη των Santana, Steve Miller Band και Frumious Bandersnatch.

Η μεγαλύτερη εμπορική τους επιτυχία σημειώθηκε μεταξύ του 1978 και του 1987, όταν ο Steve Perry ήταν ο βασικός τους τραγουδιστής. Έχουν κυκλοφορήσει μια σειρά από επιτυχημένα τραγούδια, συμπεριλαμβανομένου του “Don’t Stop Believin'” το 1981. Το τραγούδι έφτασε στο νούμερο 8 στο Mainstream Rock chart του Billboard και έχει γίνει 18 φορές πλατινένιο στις ΗΠΑ. Το 2021, έλαβε το βραβείο Grammy Hall of Fame.

Το Escape, το έβδομο και πιο επιτυχημένο άλμπουμ των Journey, έφτασε στο νούμερο ένα στο Billboard περιέχοντας ένα από τα πιο δημοφιλή σινγκλ τους, το “Open Arms” που αποτελεί τη μεγαλύτερη επιτυχία τους στο αμερικανικό τσαρτ.

Το επόμενο άλμπουμ του 1983, Frontiers, ήταν σχεδόν εξίσου επιτυχημένο στις Ηνωμένες Πολιτείες, διευρύνοντας παράλληλα και την απήχηση του συγκροτήματος στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου έφτασε στο νούμερο έξι.

Οι Journey έχουν 8 πλατινένια και πολυπλατινένια άλμπουμ και τη διαμαντένια συλλογή “Greatest Hits” του 1988.
Σύμφωνα με την Recording Industry Association of America, οι Journey έχουν πουλήσει 52 εκατομμύρια άλμπουμ στις ΗΠΑ ενώ οι παγκόσμιες πωλήσεις τους έχουν ξεπεράσει τα 100 εκατομμύρια δίσκους, καθιστώντας τους ως ένα από τα best selling συγκροτήματα στον κόσμo.

 

 

Φωτογραφία: foxnews.com