Οι Journey σχηματίστηκαν στο Σαν Φρανσίσκο το 1973

ZZ TOP

RELATED STORY

ZZ TOP

Οι Journey σχηματίστηκαν στο Σαν Φρανσίσκο το 1973. Την επόμενη χρονιά ηχογράφησαν στα CBS Studios το πρώτο ομώνυμο άλμπουμ τους το οποίο έκανε την είσοδό του στo chart με τα 200 καλύτερα του Billboard.

Η κορύφωση της εμπορική τους επιτυχίας σημειώθηκε μεταξύ του 1978 και του 1987, όταν ο Steve Perry ήταν ο βασικός τραγουδιστής. Το τραγούδι “Don’t Stop Believin'” από το έβδομο και πιο επιτυχημένο άλμπουμ τους “Escape” το 1981, εξακολουθεί να αποτελεί μέχρι και σήμερα ένα από τα best selling κομμάτια όλων των εποχών με παγκόσμια απήχηση. Δεκαετίες μετά την κυκλοφορία του σημειώνει τις περισσότερες πωλήσεις με τη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου των ΗΠΑ να το εντάσσει στο Εθνικό Μητρώο Ηχογράφησης.

Στα άλμπουμ με τις υψηλότερες πωλήσεις συγκαταλέγεται και το “Frontiers” του 1983 με τα επιτυχημένα σινγκλ “Separate Ways (Worlds Apart)”, “Faithfully”, “Send Her My Love », και «Αfter the Fall». Το άλμπουμ έφτασε στο νούμερο δύο στα charts του Billboard ενώ οι πωλήσεις του ξεπέρασαν τα 6 εκατ. αντίτυπα. Το σινγκλ “When You Love a Woman” από τον δέκατο δίσκο τους “Trial by Fire” το 1997 τους χάρισε και μία υποψηφιότητα για βραβείο Grammy στην κατηγορία “Καλύτερη Pop Ερμηνεία”.

Με 25 χρυσούς και πλατινένιους δίσκους στους οποίους προστίθενται το 18 φορές πλατινένιο άλμπουμ Greatest Hits του 1988, κι έχοντας πουλήσει περισσότερους από 100 εκατ. δίσκους, οι Journey έχουν καθιερωθεί ως μία από τις μεγαλύτερες και πιο αγαπημένες ροκ μπάντες με τη USA Today να τους ανακηρύσσει ως το πέμπτο καλύτερο ροκ συγκρότημα στην ιστορία της αμερικανικής μουσικής βιομηχανίας.

 

 

Φωτογραφία: facts.net