Οι Kansas σχηματίστηκαν στην Τοπίκα του Κάνσας

ZZ TOP

RELATED STORY

ZZ TOP

Οι Kansas σχηματίστηκαν το 1973 στην Τοπίκα του Κάνσας. Το συγκρότημα έγινε δημοφιλές τη δεκαετία του ’70 χάρη στα επιτυχημένα σινγκλ “Carry On Wayward Son” και “Dust in the Wind”.
Κυκλοφόρησαν το πρώτο ομώνυμο άλμπουμ τους το 1974 και ένα χρόνο αργότερα τον δεύτερο δίσκο τους “Song for America” που ξεπέρασε τις 500 χιλιάδες πωλήσεις και έγινε χρυσός.

Ωστόσο, το τέταρτο άλμπουμ τους “Leftoverture” του 1976 παραμένει μία από τις best selling δουλειές τους ενώ ο δίσκος έγινε 5 φορές πλατινένιος στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τεράστια επιτυχία σημείωσε και το πέμπτο τους πολυπλατινένιο άλμπουμ “Point of Know Return” το 1977 που κατέκτησε υψηλότερες θέσεις στα charts στις ΗΠΑ, με τις πωλήσεις να ξεπερνούν τα τέσσερα εκατομμύρια αντίτυπα.

Το “Monolith” ήταν το έκτο άλμπουμ του αμερικανικού συγκροτήματος που κυκλοφόρησε το 1979 και έφτασε στο Νο. 10 του Billboard. Ηταν το τρίτο συνεχόμενο αλλά και τελευταίο στούντιο άλμπουμ τους που έφτασε στην πρώτη δεκάδα.

Για δύο δεκαετίες οι Kansas παρέμειναν στα charts του Billboard για περισσότερες από 200 εβδομάδες παίζοντας παράλληλα, σε sold-out συναυλίες στη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη και την Ιαπωνία.

 

 

Φωτογραφία: therockrevival.com