Έχουν κυκλοφορήσει είκοσι στούντιο άλμπουμ και οι πωλήσεις των δίσκων τους ξεπερνούν τα εκατό εκατομμύρια

Queen

RELATED STORY

Queen

Οι KISS, ένα από τα πιο επιδραστικά συγκροτήματα στην ιστορία της ροκ, σχηματίστηκαν στη Νέα Υόρκη το 1973 δίνοντας την πρώτη τους συναυλία στις 30 Ιανουαρίου σε κλαμπ της περιοχής Κουίνς. Δυο μήνες αργότερα σκέφτηκαν να υιοθετήσουν ένα ιδιαίτερο λουκ με έντονο μακιγιάζ, ξεχωρίζοντας έτσι, από τα άλλα συγκροτήματα της εποχής.

Έχουν κυκλοφορήσει είκοσι στούντιο άλμπουμ και οι πωλήσεις των δίσκων τους ξεπερνούν τα εκατό εκατομμύρια αντίτυπα, παγκοσμίως. Η πρώτη τους μεγάλη επιτυχία ήταν το “Rock and Roll All Nite” από το άλμπουμ “Dressed to Kill”. Οι ΚISS έκαναν το ντεμπούτο τους στο Top-10 του Billboard με το διπλό live άλμπουμ του 1975, “Αlive” το οποίο θεωρείται ως ένα από τα καλύτερα ζωντανά ηχογραφημένα.

Ακολούθησε το διπλά πλατινένιο “Destroyer”, οι επίσης, πλατινένιοι δίσκοι “Rock and Roll Over” και “Love Gun”, όπως και το live άλμπουμ “Alive II”.

Το συγκρότημα βρέθηκε ξανά στο Top 10, με την κορυφαία επιτυχία του 1979, “I Was Made for Lovin’ You”. Ο τελευταίος τους δίσκος ήταν το “Monster” το 2012 το οποίο ανέβηκε στο Νο 3 του Billboard. Oι KISS, σύμφωνα με την Ενωση Μουσικής Βιομηχανίας των ΗΠΑ, είχαν έως το 2014, τους περισσότερους χρυσούς δίσκους από οποιονδήποτε άλλο καλλιτέχνη και είχαν βραβευθεί τριάντα φορές.

 

 

Φωτογραφία: townsquare.media