Ο Lenny Kravitz γεννήθηκε το 1964 στη Νέα Υόρκη

ZZ TOP

RELATED STORY

ZZ TOP

Ο Lenny Kravitz γεννήθηκε το 1964 στη Νέα Υόρκη. Τον αποκαλούν one-man show κι όχι τυχαία, καθώς γράφει τα τραγούδια του και παίζει σχεδόν όλα τα μουσικά όργανα.

Το 1989, κυκλοφόρησε το πρώτο του άλμπουμ “Let Love Rule” που σηματοδότησε την αρχή μιας σπουδαίας πορείας με δεκάδες κορυφαίες επιτυχίες. Στα επιτυχημένα του σινγκλ συμπεριλαμβάνεται το “It Ain’t Over ’til It’s Over” από το δεύτερο άλμπουμ του, “Mama Said”, το 1991. Το τραγούδι έφτασε στο Νο.2 του Billboard και στο Νο.11 του βρετανικού τσαρτ. Ακολούθησε η μεγάλη επιτυχία “Again” το 2000 που του χάρισε και ένα βραβείο Grammy, το “Are You Gonna Go My Way” το 1993, που κατέκτησε την κορυφή του Billboard και τα διεθνή hits “Fly Away” το 1998 και “American Woman” το 1999.

Ο Lenny Kravitz έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ στα βραβεία Grammy καθώς έχει κερδίσει τέσσερις φορές στην κατηγορία “καλύτερη ανδρική ροκ ερμηνεία”.

Έχει αποσπάσει κι άλλα βραβεία, όπως American Music Awards, MTV, Brit κι έχει πουλήσει πάνω από 40 εκατομμύρια άλμπουμ παγκοσμίως ενώ θεωρείται ένας από τους πιο επιτυχημένους και σημαντικότερους ερμηνευτές της εποχής του.

 

 

Φωτογραφία: ew.com