Οι Metallica σχηματίστηκαν από τον ντράμερ Lars Ulrich και τον κιθαρίστα James Hetfield

Queen

RELATED STORY

Queen

Οι Metallica σχηματίστηκαν στο Λος Άντζελες το 1981 από τον ντράμερ Lars Ulrich και τον κιθαρίστα James Hetfield. Oι δυο τους γνωρίστηκαν μετά από μια αγγελία του Ulrich με την οποία αναζητούσε μουσικούς για τη δημιουργία ενός μέταλ συγκροτήματος.

Στις αρχές του 1982 κυκλοφόρησαν το τραγούδι, με τίτλο Hit the Lights και την επόμενη χρονιά το πρώτο τους άλμπουμ “Kill ’em All” το οποίο αν και δε σημείωσε μεγάλη επιτυχία, έβαλε τα θεμέλια για την άνοδο των Metallica. O δίσκος έχει πουλήσει μέχρι σήμερα πάνω από 3 εκατομμύρια αντίτυπα μόνο στις Η.Π.Α.
Το δεύτερο άλμπουμ τους, Ride the Lightning εκδόθηκε το 1984. Έγινε πέντε φορές πλατινένιο και για πολλούς αποτελεί ίσως τον καλύτερο δίσκο τους.

Δύο χρόνια αργότερα κυκλοφόρησαν τον τρίτο τους δίσκο Master of Puppets ο οποίος αναφέρεται ως ένα από τα πιο heavy metal άλμπουμ και η καλύτερη δουλειά του συγκροτήματος.  Ήταν ο πρώτος δίσκος του συγκροτήματος που έγινε γρήγορα χρυσός, σημειώνοντας μέχρι σήμερα πάνω από έξι εκατομμύρια πωλήσεις και ο τελευταίος με τον μπασίστα Cliff Burton ο οποίος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα το 1986 στη Σουηδία.
Το τέταρτο άλμπουμ …And Justice for All το 1988, πήρε τη σκυτάλη της επιτυχίας, καταλαμβάνοντας την έκτη θέση στα τσαρτ του Billboard. Μετά από εννέα εβδομάδες είχε γίνει ήδη πλατινένιο.
Ακολούθησε το Black Album το 1991 που πούλησε από την πρώτη βδομάδα της κυκλοφορίας του 650.000 αντίτυπα, με τις πωλήσεις να φτάνουν τις 31 εκατομμύρια παγκοσμίως.   Κατέκτησε την πρώτη θέση στα τσαρτ του Billboard και είναι το 25ο πιο επιτυχημένο άλμπουμ στη Βόρεια Αμερική όπου έχει γίνει, ούτε μία ούτε δύο, αλλά… 16 φορές πλατινένιο.

Το συγκρότημα έχει κερδίσει δέκα βραβεία Grammy και κατατάσσεται ως ένα από τα πιο επιτυχημένα εμπορικά συγκροτήματα όλων των εποχών, έχοντας πουλήσει περισσότερα από 125 εκατομμύρια άλμπουμ παγκοσμίως έως το 2018.

 

 

Φωτογραφία: gettyimages.com