Οι Midnight Oil σχηματίστηκαν στο Σίδνεϊ το 1972

ZZ TOP

RELATED STORY

ZZ TOP

Οι Midnight Oil σχηματίστηκαν στο Σίδνεϊ το 1972. Το πρώτο ομώνυμο άλμπουμ τους κυκλοφόρησε το 1978 με βασικό σινγκλ το “Run by Night” που ήταν η πρώτη μικρή επιτυχία τους στην Αυστραλία. Το συγκρότημα άρχισε να γίνεται δημοφιλές στις ΗΠΑ με την κυκλοφορία του τέταρτου άλμπουμ τους “10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1” το 1982 κυρίως λόγω των σινγκλ «Power and the Passion» και «US Forces».  Το άλμπουμ έφτασε στο Νο. 3 στο αυστραλιανό τσαρτ και στο Νο. 178 του Billboard.

Τα δύο επόμενα άλμπουμ ώθησαν στην κορυφή τους Midnight Oil, με το “Red Sails in the Sunset” να γίνεται το πρώτο τους Νο. 1 στην Αυστραλία και το “Diesel and Dust” να κατακτά επίσης, την πρώτη θέση του τσαρτ έχοντας παράλληλα διεθνή απήχηση. Το σινγκλ “Beds Are Burning” ήταν η μεγαλύτερή τους επιτυχία, που έφτασε στο Νο. 6 στην Αυστραλία, στο Νο. 17 στις ΗΠΑ και στο Νο. 6 στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι επιτυχίες του συγκροτήματος συνεχίστηκαν με το “Blue Sky Mining” το 1990 και το “Earth and Sun and Moon” το 1993. Το 2022 κυκλοφόρησαν το 15ο και τελευταίο στούντιο άλμπουμ τους με τον τίτλο “Resist”.

Οι Midnight Oil έχουν κερδίσει έντεκα βραβεία ARIA. Οκτώ από τα 13 στούντιο άλμπουμ τους έχουν γίνει πλατινένια και πολυπλατινένια ενώ οι πωλήσεις τους ξεπερνούν τα 20 εκατομμύρια αντίτυπα, παγκοσμίως.

 

 

Φωτογραφία: mixdownmag.com.au