Οι Nazareth σχηματίστηκαν το 1968 στο Ντανφέρμλιν

ZZ TOP

RELATED STORY

ZZ TOP

Οι Nazareth σχηματίστηκαν το 1968 στο Ντανφέρμλιν της Σκωτίας. Θεωρούνται ένα από τα μεγαλύτερα και μακροβιότερα ροκ συγκροτήματα.

Το πρώτο ομώνυμο άλμπουμ τους που κυκλοφόρησε το 1971 δεν είχε απήχηση αλλά η επόμενη δισκογραφική τους δουλειά “Exercises” τους έβγαλε από την αφάνεια δίνοντάς του την ευκαιρία να περιοδεύσουν ως support των Deep Purple.

Με το “Razamanaz” το τρίτο τους άλμπουμ το 1973, με παραγωγό τον Roger Glover, κατάφεραν να μπουν στα τσαρτς. Από το δίσκο ξεχώρισαν τα σινγκλ “Broken Down Angel” και “Bad Bad Boy” τα οποία έφτασαν στο Νο.9 και στο Νο.10 του βρετανικού τσαρτ, αντίστοιχα.

Ακολούθησε το άλμπουμ “Loud ‘N’ Proud” στα τέλη της ίδιας χρονιάς, το οποίο περιείχε μια άλλη επιτυχία, το διασκευασμένο τραγούδι της Joni Mitchell “This Flight Tonight”. Εξίσου επιτυχημένο ήταν και το πέμπτο τους άλμπουμ “Rampant”.

Η πιο γνωστή και best selling κυκλοφορία του γκρουπ, με πάνω από δύο εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως, ήταν το “Hair of the Dog”, το οποίο περιλάμβανε το ομώνυμο σινγκλ αλλά και μια διασκευή της μπαλάντας “Love Hurts” που εκτόξευσε τη δημοφιλία τους. Το κομμάτι έγινε η μοναδική επιτυχία του συγκροτήματος στις ΗΠΑ ενώ μπήκε στο Top 10 άλλων εννέα χωρών, φτάνοντας στο νούμερο 1 στις έξι από αυτές.

Oι Nazareth συνέχισαν να ηχογραφούν και να περιοδεύουν διεθνώς για περισσότερα από 50 χρόνια. Το πιο πρόσφατο άλμπουμ τους είναι το “Surviving the Law” που κυκλοφόρησε τον Απρίλη του 2022.

 

 

Φωτογραφία: returnofrock.com