Οι Oasis δημιουργήθηκαν στο Μάντσεστερ το 1991

ZZ TOP

RELATED STORY

ZZ TOP

Οι Oasis δημιουργήθηκαν στο Μάντσεστερ το 1991. Θεωρούνται ως ένα από τα πιο επιτυχημένα γκρουπ παγκοσμίως με τις πωλήσεις τους να ξεπερνούν τα 75 εκατομμύρια αντίτυπα.

Κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ “Definitely Maybe” το 1994, το οποίο κατέκτησε την κορυφή του βρετανικού τσαρτ και έγινε γρήγορα το ντεμπούτο άλμπουμ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις. Η καλπάζουσα άνοδος για το συγκρότημα συνεχίστηκε την επόμενη χρονιά με το (What’s the Story) Morning Glory που παρέμεινε για δέκα εβδομάδες στο νούμερο ένα στα βρετανικά charts σημειώνοντας παράλληλα διεθνή επιτυχία. Το τρίτο τους άλμπουμ, “Be Here Now” το 1997 ήταν το πρώτο με τις ταχύτερες πωλήσεις στην ιστορία των βρετανικών τσαρτ.

Συνολικά, οι Oasis κυκλοφόρησαν 8 άλμπουμ μέχρι το 2008, με τελευταίο το “Dig Out Your Sou”. Τον επόμενο χρόνο το συγκρότημα διαλύθηκε ξαφνικά μετά την αποχώρηση του Noel Gallagher.

Οι Oasis είναι μεταξύ των πιο επιτυχημένων συγκροτημάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο με οκτώ νούμερο ένα σινγκλ και οκτώ νούμερο ένα άλμπουμ έχοντας παράλληλα αποκτήσει ένα μεγάλο κοινό στις ΗΠΑ όπου τρία άλμπουμ τους έχουν γίνει πλατινένια. Καθόλη τη διάρκεια της καριέρας τους έχουν κερδίσει δεκάδες βραβεία, μεταξύ των οποίων έξι Brit Awards και 17 NME ενώ ήταν υποψήφιοι για δύο βραβεία Grammy.

 

 

Φωτογραφία: theaudiodb.com