Ο Οzzy Osbourne  γεννήθηκε στο Μπέρμιγχαμ της Μεγάλης Βρετανίας

ZZ TOP

RELATED STORY

ZZ TOP

Ο Οzzy Osbourne  γεννήθηκε στο Μπέρμιγχαμ της Μεγάλης Βρετανίας το 1948. Το πραγματικό του όνομα είναι John Michael Osbourne. Το ταξίδι του προς την επιτυχία ξεκίνησε το 1968 όταν με τον φίλο του μπασίστα  Geezer Butler, τον Tony Iommi και τον  Bill Ward σχημάτισαν τους Earth που σύντομα μετονομάστηκαν σε Black Sabbath. Hταν η περίοδος που ο Ozzy με την ιδιαίτερη σκηνική του παρουσία απέκτησε το παρατσούκλι “Πρίγκηπας του Σκότους”.

Το 1970 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ “Black Sabbath” που θεωρείται ως ένας από τους μεγαλύτερους και πιο επιδραστικούς heavy metal δίσκους όλων των εποχών. Αν και έλαβε γενικά αρνητικές κριτικές, γνώρισε εμπορική επιτυχία, φτάνοντας στο νούμερο 8 στο Ηνωμένο Βασίλειο και στο νούμερο 23 στο Billboard.
Το Paranoid ήταν το δεύτερο άλμπουμ τους που περιείχε το “Iron Man”, το “War Pigs” αλλά και το ομώνυμο κομμάτι, το οποίο ήταν η μοναδική επιτυχία του συγκροτήματος στο Top 20, φτάνοντας στο νούμερο 4 στα βρετανικά charts. Το άλμπουμ κατέκτησε την κορυφή στο Ηνωμένο Βασίλειο που ήταν και το μοναδικό τους μέχρι την κυκλοφορία του “13” το 2013. Το Paranoid συχνά αναφέρεται ως βασική επιρροή για την ανάπτυξη της heavy metal μουσικής.

Ο Osbourne απολύθηκε από τους Black Sabbath το 1979 λόγω προβλημάτων με το αλκοόλ και τα ναρκωτικά αλλά συνέχισε ακολουθώντας μια επιτυχημένη σόλο καριέρα με πρώτο άλμπουμ το “Blizzard of Ozz” το 1980. Το άλμπουμ ανέβηκε στο βρετανικό Top-10 και έγινε τέσσερις φορές πλατινένιο. Ακολούθησε το “Diary of a Madman” το 1981 ενώ από τη σόλο καριέρα του ξεχωρίζει το ντουέτο με τη Lita Ford, το 1989 και το τραγούδι “Close My Eyes Forever” που ανέβηκε στο Νο. 8 του Billboard.

Έχει κυκλοφορήσει συνολικά 13 άλμπουμ, εκ των οποίων τα πρώτα επτά έχουν γίνει πολυπλατινένια με τις πωλήσεις να ξεπερνούν τα 100 εκατομμύρια άλμπουμ, συμπεριλαμβανομένων και των κυκλοφοριών των Black Sabbath.
Έχει λάβει τέσσερα βραβεία Grammy ενώ έχει αποκτήσει το δικό του αστέρι στο Birmingham Walk of Stars αλλά και στο Hollywood Walk of Fame στο Λος Αντζελες.

 

 

Φωτογραφία: cnn.com