Οι Pavlov's Dog σχηματίστηκαν το 1972 στο Σαιντ Λούις του Μιζούρι

ZZ TOP

RELATED STORY

ZZ TOP

Οι Pavlov’s Dog σχηματίστηκαν το 1972 στο Σαιντ Λούις του Μιζούρι. Η ιδιαίτερη φωνή  του τραγουδιστή David Surkamp είναι ένα από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του progressive rock συγκροτήματος που κρατήθηκε ενωμένο για πέντε χρόνια. Το lineup αναμορφώθηκε ουκ ολίγες φορές λόγω των έντονων διαφωνιών μεταξύ των μελών που οδήγησαν και στη διάλυσή των Pavlov’s Dog  το 1977.

Το συγκρότημα έκανε το ντεμπούτο του με το άλμπουμ “Pampered Menial” το 1975 που περιείχε και τη γνωστή μπαλάντα “Julia”. Κυκλοφόρησε για πρώτη φορά από την ABC Records κάνοντας την εμφάνισή του στα τσαρτς ενώ σύντομα επανεκδόθηκε από την Columbia με ελαφρώς διαφορετικό εξώφυλλο.

Το “At the Sound of the Bell” ήταν το δεύτερο άλμπουμ τους που κυκλοφόρησε το 1976. Σύμφωνα με τον τραγουδιστή David Surkamp, τα πρώτα σύννεφα άρχισαν να εμφανίζονται κατά την ηχογράφηση, καθώς όλα τα μέλη «ήθελαν να γίνουν τραγουδοποιοί, αλλά κανένας από αυτούς δεν μπορούσε να γράψει» εκτός από τον ίδιο και τον Doug Rayburn.

Το 1997 το συγκρότημα ηχογράφησε το τρίτο άλμπουμ με την Columbia να αρνείται να το κυκλοφορήσει, επισπεύδοντας έτσι, τη διάσπαση του συγκροτήματος. Ωστόσο, ο κιθαρίστας του συγκροτήματος Steve Scorfina ο οποίος κράτησε μια κασέτα κυκλοφόρησε 100 ανεπίσημα αντίτυπα σε βινύλιο ως “The St. Louis Hounds”. Κατά τη διάρκεια των επόμενων 30 ετών το άλμπουμ επανεκδόθηκε αρκετές φορές με διάφορους τίτλους, με επικρατέστερο τον τίτλο “Τhird”.

Mετά από 17 ολόκληρα χρόνια, οι Pavlov’s Dog επανασυνδέθηκαν με πρωτοβουλία των Surkamp και Rayburn ηχογραφώντας το τέταρτο άλμπουμ “Lost in America”.  Το “Prodigal Dreamer” είναι το έβδομο και τελευταίο άλμπουμ του αμερικανικού συγκροτήματος που κυκλοφόρησε το 2018.

 

 

Φωτογραφία: loudersound.com