Οι Queen δημιουργήθηκαν στο Λονδίνο το 1970

Queen

RELATED STORY

Queen

Οι Queen δημιουργήθηκαν στο Λονδίνο το 1970. Ήταν η μετεξέλιξη ενός συγκροτήματος με το όνομα Smile στο οποίο έπαιζαν ο Brian May και ο Roger Taylor. Η μετονομασία του έγινε με τη είσοδο του Freddie Mercury στο σχήμα κατόπιν δικής του εισήγησης. Περίπου την ίδια περίοδο άλλαξε και το επίθετό του, από Μπουλσάρα, σε Mercury.

Οι Queen γνώρισαν κάποια επιτυχία στο Ηνωμένο Βασίλειο στις αρχές της δεκαετίας του ’70, αλλά παγκοσμίως γνωστοί έγιναν με την κυκλοφορία του ”Sheer Heart Attack” το 1974 και του ”A Night at the Opera” το 1975. Το ”A Night at the Opera” περιείχε και το ”Bohemian Rhapsody”, το οποίο παρέμεινε στο νούμερο ένα των βρετανικών τσαρτ για εννέα εβδομάδες. Το εν λόγω άλμπουμ έγινε τρεις φορές πλατινένιο στις ΗΠΑ ενώ το Βιβλίο Γκίνες το κατέταξε στην 19η θέση με τα καλύτερα όλων των εποχών.

Το υπόλοιπο της δεκαετίας του ’70 αλλά και όλη τη δεκαετία του ’80 οι ανεπανάληπτες επιτυχίες τους “We Will Rock You” και ”We Are the Champions”, ”Radio Ga Ga”, ”I Want to Break Free” και ”I Want It All” εκτόξευσαν τη δημοφιλία τους κατατάσσοντάς τους ως ένα από τα μεγαλύτερα ροκ συγκροτήματα όλων των εποχών με συνολικά 18 άλμπουμ και 18 σινγκλ που έγιναν νούμερο ένα και πούλησαν πάνω από 300 εκατομμύρια δίσκους σε όλο τον κόσμο.

Το θρυλικό κομμάτι ”The Show Must Go On” από τον τελευταίο τους δίσκο “Innuendo” το 1991, είναι το τραγούδι που γράφτηκε από τον Brian May και σηματοδότησε το κύκνειο άσμα του Freddie Mercury, μόλις στα 45 του χρόνια.
Οι Queen έχουν λάβει επτά βραβεία Ivor Novello ενώ το 2018 τιμήθηκαν με το Βραβείο Grammy για τη συνολική τους προσφορά στη μουσική.

 

 

Φωτογραφία: rollingstone.com