Οι Quiet Riot δημιουργήθηκαν στο Λος Άντζελες το 1973

Queen

RELATED STORY

Queen

Οι Quiet Riot δημιουργήθηκαν στο Λος Άντζελες το 1973. Γνώρισαν μεγάλη επιτυχία στα μέσα της δεκαετίας του ’80 με τον δίσκο άλμπουμ “Metal Health”, το οποίο έγινε το πρώτο glam metal άλμπουμ που σκαρφάλωσε στην κορυφή του Billboard στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το σινγκλ με τη διασκευή “Cum On Feel the Noize” των Slade γνώρισε μεγάλη επιτυχία ανεβαίνοντας στο νούμερο 5 των αμερικάνικων τσαρτ, βοηθώντας το άλμπουμ να ανέβει στην πρώτη θέση και να γίνει έξι φορές πλατινένιο.
Ακολούθησε το “Condition Critical” του 1984, με άλλη μία διασκευή των Slade, το “Mama Weer All Crazee Now”, που επίσης, γνώρισε μεγάλη επιτυχία. Δε συνέβη όμως, το ίδιο με το “QR”, το 1988,  το οποίο δεν κατάφερε να μπει στο Top-100 του Billboard. Μετά την περιοδεία για την προώθηση του δίσκου το συγκρότημα διαλύθηκε. Ωστόσο, ο  DuBrow σχημάτισε και πάλι τους Quiet Riot με νέα μέλη αλλά το συγκρότημα ξαναδιαλύθηκε το 2003.

Παρά τις αλλαγές στη σύνθεσή τους, οι Quiet Riot συνέχισαν να ηχογραφούν και να περιοδεύουν ακόμα και μετά τον θάνατο του DuBrow το 2007 αλλά και του Banali το 2020.

 

 

 

Φωτογραφία: gettyimages.com