Οι R.E.M. σχηματίστηκαν στην Georgia των ΗΠΑ

Queen

RELATED STORY

Queen

Οι R.E.M. σχηματίστηκαν στην Georgia των ΗΠΑ, το 1980, από μια παρέα φοιτητών. Τους Bill Berry, Peter Buck, Mike Mills και Michael Stipe.

Ήταν ένα από τα πρώτα εναλλακτικά ροκ συγκροτήματα που ξεχώρισε με το πρώτο κιόλας σινγκλ, “Radio Free Europe” από το άλμπουμ “Murmur” που έφτασε στο νούμερο 78 του Billboard.

Το αμερικανικό συγκρότημα γνώρισε τεράστια επιτυχία με τον δίσκο του 1991, “Out of Time” που είχε ως βασικό σινγκλ το “Losing My Religion”. Το άλμπουμ κατέκτησε την κορυφή των τσαρτ σε ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο, πούλησε περισσότερα από 18 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως και κέρδισε τρία βραβεία Grammy το 1992.
Την ίδια χρονιά κυκλοφόρησε το “Automatic for the People” που έγινε Νο.2 στις ΗΠΑ και Νο.1 στο βρετανικό τσαρτ. Περιείχε τα επιτυχημένα σινγκλ «Drive», «Man on the Moon» και «Everybody Hurts» ενώ οι πωλήσεις του ξεπέρασαν τα δεκαπέντε εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.

Το 1994, ακολούθησε το υποψήφιο για Grammy άλμπουμ “Monster” που έγινε Νο.1 στις ΗΠΑ και σε τουλάχιστον άλλες επτά χώρες, και τo 1996, το “New Adventures in Hi-Fi” που θεωρείται ως το πιο αγαπημένο του συγκροτήματος.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας τους, οι REM πούλησαν πάνω από 90 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως. Ωστόσο, τέσσερα χρόνια μετά την εισαγωγή τους στο Rock and Roll Hall of Fame ανακοίνωσαν τη διάλυσή τους.

 

 

Φωτογραφία: officialcharts.com