Πρόκειται για ένα από τα συγκροτήματα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών

ZZ TOP

RELATED STORY

ZZ TOP

Οι Red Hot Chili Peppers ιδρύθηκαν στο Λος Άντζελες το 1983. Πρόκειται για ένα από τα συγκροτήματα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών καθώς έχουν πουλήσει περισσότερους από 120 εκατ. δίσκους, ενώ κατέχουν το ρεκόρ των περισσότερων Νούμερο ένα, σινγκλ.

Κυκλοφόρησαν το πρώτο τους ομώνυμο άλμπουμ το 1984 το οποίο δεν κατάφερε να μπει στο τσαρτ του Billboard με τα 200 φτάνοντας, ωστόσο σε απόσταση αναπνοής. Η μεγαλύτερη εμπορική τους επιτυχία ήταν το Californication, το 7ο άλμπουμ τους το 1999, με 16 εκατομμύρια αντίτυπα να πωλούνται παγκοσμίως. Ο δίσκος περιείχε το ομότιλο κομμάτι το οποίο κυκλοφόρησε και ως σινγκλ το 2000 κι έγινε νούμερο ένα στα τσαρτ του Billboard, Mainstream Rock Tracks και Modern Rock Tracks. Το 2022, το μουσικό βίντεο του “Californication” ξεπέρασε τις 1 δισ. προβολές στο Youtube.

Η επιτυχία για το αμερικανικό συγκρότημα συνεχίστηκε με τον δίσκο του 2002, By the Way που έφτασε στο νούμερο δύο στο Billboard και με το Stadium Arcadium το 2006 που έγινε το πρώτο Νούμερο ένα άλμπουμ του συγκροτήματος. Το 2022 το συγκρότημα κυκλοφόρησε το 13ο του άλμπουμ, Return of the Dream Canteen.

Οι Red Hot Chili Peppes έχουν κερδίσει έξι βραβεία Grammy και το Global Icon Award στα MTV Video Music Awards 2022. Την ίδια χρονιά απέκτησαν δε το δικό τους αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας, στο Χόλιγουντ.

 

 

Φωτογραφία: rocktranslation.fr